ÇİNLİLER KAFAYI YAKARSA: MARUL GEZDİRMEK

ÇİNLİLER KAFAYI YAKARSA: MARUL GEZDİRMEK


Geçmiş Olsun çin


Uzak Doğu ülkelerinin kendine has ve anlamak için yüz fırın lahana yememiz gereken adetleri karşısında çoğu zaman kelimeler kifayetsiz kalıyor. Ama mevzu bahis haberimiz sayesinde sadece kelimeler kifayetsiz kalmıyor, Anlaşılamayan Uzak Doğu Adetleri'nde yepyeni bir sayfa da açılıyor.

 

 

Akıl sağlığını buzdolabına bırakan Çinliler, bunun yerine taptaze lahanalar alıyorlar. Milyarlık nüfuslarına rağmen yalnızlık ve depresyondan şikayetçi olan Çinli gençler, tasma taktıkları bu lahanaları evcil hayvanmışçasına sokak sokak gezdiriyorlar. Peki bunu neden yapıyorlar? 17 yaşındaki Lui Ja Chen yaptığı açıklamada duruma şöyle bir açıklama getiriyor; "Gezdirdiğim bu kabakla tüm negatif duygularımı kabağa transfer ediyorum. Yaptığım yürüyüşün ardından eve mutlu dönüyorum. Kabağımın beni ailemden bile daha iyi anladığını düşünüyorum."

 

 

Şaka gibi bir habere vesile olan marulların 1-2 hafta taze kaldıkları ömürlerinde bu denli ağır bir misyonla karşılaşmaları, Çinli psikiyatristleri düşündürüyor. Allah Çin'e, Çinli gençlere ve marullara kolaylık versin…