DÜNYANIN İLK PHOTOSHOP’LU FOTOĞRAFI SERGİDE

DÜNYANIN İLK PHOTOSHOP’LU FOTOĞRAFI SERGİDE


Dijitalle Estetik Birleşti 


Kavramsal ve çağdaş sanatla haşır neşir olan sanatçı Constant Dullaart, Paris’teki XPO Gallery’de düzenlediği ilk solo sergisi Brave New Panderers’te Photoshop’a değiniyor.

 

 
Gördüğünüz tüm fotoğraflar aslında dünyanın ilk Photoshop’lanan görselleri

 

Sanatçı, 80’li yılların sonlarında Photoshop’un ilk sürümlerinde programın içinde yer alan örnek fotoğrafları ele aldı. Tasarım dünyasını Yontma Taş Devri’nden Yakın Çağ’a atlatan Photoshop’ta bulunan ve dünyanın ilk Photoshop’lanan fotoğraflarına sergisinde yer verdi. Dullaart, Photoshop’un ilk versiyonlarını kullanmış olanların hatırlayabileceği görsellere sergisinde dijital çağ ile sanatı birleştiriyor.

 

 


Thomas Knoll’un Death Valley’si John Knoll’un Jennifer In Paradise’ının üzerine çerçevelenmiş

 

Programın kurucularından John Knoll’un eşi Jennifer’ın bir sahil kenarında verdiği ‘Jennifer In Paradise’ isimli pozunu ele alan sanatçı, bununla da yetinmeyip programın babaları John ve Thomas Knoll kardeşlerin Facebook sayfalarında halka açık olarak yer alan bazı fotoğrafları da araklayıp, eserlerine monte ediyor. XPO Gallery’nin duvarlarını üzerinde Photoshop’un ilk işleriyle donatan Constant Dullaart, çağdaş sanata değişik bir açıdan bakıyor.

 

Thomas Knoll’un vakti zamanında tasarladığı görsellerden bazıları:

 

 


Death Valley