FIFA’NIN YÜREKLERİ ISITAN HİKAYESİ FİLM OLDU

FIFA’NIN YÜREKLERİ ISITAN HİKAYESİ FİLM OLDU


20 Kişi Bir Topun Peşinden Nasil Koşmaya Başladi?


Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası adım adım yaklaşıyor. Bizler ise milli takımımızın orada olamayacağının üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir Dünya Kupası 2002, bir Avrupa Kupası 2008'deki gibi 15 gün boyunca sadece 20 kişi değil, milyonlarca kişi olarak bir topun peşinden koşamayacağımız için içimiz fazlasıyla buruk.

 

 

Tsubasa'lara dert yanmak, İnek Şaban ve Balili'nin En İyi 10 Golü türevi videoları izleyerek bir yazı daha geçirecek olmanın dayanılmaz hafifliği dahilinde United Passions isimli film bizlerin ilacı olabilir mi acaba? Dünya Kupası'nın virali gibi duran filmde FIFA'nın hikayesine ve Dünya Kupası'nın oluşumuna tanıklık edeceğiz. Şimdilik sadece Cannes'da izleme fırsatımızın olduğu film yaz aylarında vizyona girecek. 19 milyon pound bütçeye sahip filmin 16 milyon pound'u bizzat FIFA'nın cebinden çıkmış vaziyette.

 

"Şenes Erzik'i kim canlandıracak acaba?" sorusunu sorduran filmde Tim Roth'u Sepp Blatter, Sam Neill'i Joao Havelange ve Gerard Depardieu'yu da Jules Rimet olarak izleyeceğiz.

 

"Üç korner bir penaltı", "Kaleden kaleye gol olmaz" ve "Atanalırspor" sloganlarıyla yola çıkan filmin fragmanı ise şu şekilde;