GAME OF THRONES: 4×5 DEDİKODUSU

GAME OF THRONES: 4×5 DEDİKODUSU


Allah Seni Başimizdan Eksik Etmesin Tommen


Sezonun yarısına gelmenin hüznüyle izlediğimiz ‘First of His Name’ bölümü, Cersei’nin Jamie’den olma evlatlarından Tommen’in tahta çıkma töreni ile başladı. Kedi seven erkekten zarar gelmez diye kanımızın ısındığı Tommen, okul kantininde kız keser gibi bakıştığı Margaery ile ‘Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli’cilik oynarken, naip kraliçe Cersei araya girdi. Margaery ile Tommen’i kağıt üstünde everen Cersei, “Dostunu kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın” taktiğini uyguladı. 52 mevlidi diye bir kavramdan habersiz olan Cersei ve babası Tywin Lannister, Joffrey için yas tutma süresi olarak 15 günü kafi buldu ve Üsküdar Evlendirme Dairesi’nden Margaery ile Tommen’in düğünü için gün aldı.

 

 

 

Şu sıralar hiçbir yerin ortasındaki kalede ikamet eden ama en azından kıyafetini değiştiren Khaleesi, Yunkai ve Astapor’daki özgür bıraktığı kölelerin yine zincire vurulduğunu öğrenince Kral’ın Toprakları’na yapmayı planladığı yolculuğu ileri bir tarihe erteleme kararı aldı.

 

 

Cibiliyetsiz Littlefinger ile roadtrip yapan Sansa, teyzesi Lysa’ya sığındı. Littlefinger ile nişan törenini kaçırdığımıza mahcup olduğumuz ve en acilinden kargoyla bir çeyrek altın göndereceğimiz Lysa, Sansa’yı nişanlısının haremine katılmakla itham etti. Bakire olduğuna bin yemin eden Sansa’yı 6 yaşına kadar emzirdiği ucube oğluyla baş göz etmeye karar veren Lysa, kendi kocasını kendi elleriyle zehirlediğini de nihayet itiraf etti.

 

 

 

Arya uyku öncesi kitap okumak yerine ‘Öldürülecekler Listesi’ni mırıldanırken, yol arkadaşı ve yeni kankası The Hound’u da listeye ekliyor ancak iş pratiğe gelince boyunun ölçüsünü alıyor.

 

 

 

Maskülen Brienne ve gizli playboy Podrick, Sansa’yı kurtarmak için çıktıkları yolda kamp ateşi etrafında bağ kurarken, alttan alttan verilen romantizmi görüyor ve arttırıyoruz: Ufukta yeni bir aşk var.

 

 

 

Geçtiğimiz bölümde esrarengiz bir şekilde Night’s Watch’a katılan ve Roose Bolton’ın adamı olduğunu öğrendiğimiz asker, ecelini yufka yürekli Hodor’un ellerinden buldu. Abisiyle yaşayacağı Sinan Çetin’lik kavuşmayı erteleyen Bran, etten kemikten yapılma tekerlekli sandalyesi Hodor’a atladığı gibi Meera ve Jojen’i de yanına alarak üç gözlü kuzgunu bulmak üzere yola çıktı.