GAME OF THRONES: 4×7 DEDİKODUSU

GAME OF THRONES: 4×7 DEDİKODUSU


I Believe I Can Fly


“Bu sabahların bir anlamı olmalı” diye uyandığımız pazartesilerin sendromuna ilaç olan Game of Thrones’tan, Amerika’nın yegane federal tatillerinden olan Anma Günü sebebiyle önümüzdeki hafta mahrum kalacağımızı hatırlatıyor, Littlefinger ve Harper Lee’nin favorisi ‘Mockingbird’ isimli bölümün dedikodusuna geçiyoruz.

 

Geçtiğimiz bölümde “Kendimi allaha havale ediyorum” diyerek Demir Taht mahkemesinden düello talebinde bulunan Tyrion’a rakibini naib kraliçe Cersei seçti. Mountain sahne ismini kullanan, Frozen’daki kar canavarının etten kemikten versiyonu Ser Gregor’a karşı kendisini savunması için şövalye arayışına giren Tyrion’a, geçmiş noel ruhları uğradı. ‘Geçmiş Noellerin Ruhu’ olarak gelen Jamie, elini bahane ederek sırasını savdı. ‘Bugünün Noel Ruhu’ olarak gelen paralı asker Bronn, bazen paranın bile paralı askeri satın alamadığını kanıtladı. ‘Gelecek Nollerin Ruhu’ olarak gelen ve Javier Bardem’in çirkin seksiliğini bünyesinde barındıran Prens Oberyn, “Düşmanımın düşmanı benim dostumdur” diyerek Tyrion’a şampiyon olmaya karar verdi.

 

 

 

 

 

True Detective’in 2. sezon başrol adayları The Hound ve Arya roadtrip’lerine devam ederken, yoğun programı yüzünden kariyer günlerine katılamayan Arya, deneği Rorge üzerinde açık kalp ameliyatı uygulayarak “Tıp düşünüyorum” sinyalleri verdi.

 

 

 

 

Ser Alliser, tam bir Sezercik gibi ezdiği Jon Snow’un savunma taktiklerini ciddiye almayıp, mecliste üstünlük kurmak suretiyle yine kendi bildiğini okudu.

 

 

 

Venüs’ün beşinci evine girmesiyle hormonları çalkalanan Khaleesi, dürtüsel arzularıyla sürüklenerek ve dizideki cinsiyet eşitliğini hizaya sokarak, “Savaşmak ve sevişmek uzmanlık alanımdır” diyen Daario’ya striptiz yaptırdı. Craster’daki tecavüz sahnelerine maruz bırakıldıktan sonra, bir kez olsun erkeklerin nesneleştirildiği bölümde, kraliçe ve seks kölesinin tatlı aşk sahnesinden mahrum kaldığımız için George R. R. Martin’e karşı boykot çağrısında bulunuyoruz. Walk of Shame yaparken Ser Jonah a.k.a. Ser Friend Zone’a yakalanan Daario’nun böbürlenen hallerinden buluşmanın keyifli geçtiği kanısına varıyor ve gecenin dedikodusunu yapmak için arayabileceği bir kız arkadaşı olmadığından Khaleesi için üzülüyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Arya’ya 13 bölüm önce ‘direwolf’ keki yapan Hot Pie, road trip esnasında In-N-Out’ta mola veren Brienne ve Podrick’e tutsaklık dönemlerinden arkadaşı Arya’nın last seen’i hakkında bilgi verdi.

 

 

 

Kardan Winterfell yapan Sansa, çok meme emmekten dişleri yamulan Robin’e okkalı bir Osmanlı tokadı attı. Eyrie’nin karlı avlusunda annesini kendine yar edemediği için kızı Sansa’yı öpen Lor Baelish’in “Bana Petyr diyebilirsin” sözü ise bölümün asıl tokadı oldu.

 

 

 

 

 

 

Chekov’un “İlk perdede duvara asılan silah illa ki oyun bitmeden patlar” kuralı dahilinde, birkaç bölümdür gözümüze sokulan Moon Door, çılgın aşık Lysa’ya mezar oldu.

 

 

 

 

 

Spoiler alert: Sekizinci bölümde Prens Oberyn’in dillere destan dövüş sahnesini, dokuzuncu bölümde Mance Rayder’ın The Wall’a ulaşmasıyla dizinin gelmiş geçmiş en büyük savaş sahnesini izleyeceğiz. Aldığımız duyumlara göre onuncu bölümde, tüm sezonların dokuzuncu bölümlerinden daha heyecanlı bir sezon finaliyle, önümüzdeki bahara kadar Game of Thrones’a hoşça kal diyeceğiz.