GAZ KAPSÜLLERİNDEN BAHÇE

GAZ KAPSÜLLERİNDEN BAHÇE


Filistin'de Banksy Olmak 


Artık gündelik hayatımızın bir türlü bitmeyen gerçeklerinden biri haline gelen polis şiddetinin bir numaralı aracı biber gazı kapsüllerini daha önce hiç böyle düşünmemiştik.

 

 

İsrail'in senelerdir can yakan işgali altında olan Filistin'in Batı Şeria bölümünde yer alan Bilin Köyü sakinlerinden bir kadın, İsrail polisinin yıllar boyunca attığı çoğu biber gazı kapsülünü topladı ve ölüm icadından doğayı ve sanatı doğurdu.

 

 

İsrail’in güvenlik duvarı adını verdiği ve İsrail ile Filistin arasında bir anlamda dokunanı yakan görünmeyen bir sınır koyduğu şeridin tam da yanı başında olan bu bahçe, barışçıl Filistin halkının şu ana kadar uyguladığı en güzel eylemlerden biri olarak dünya basınına da yansıdı.

 

 

Filistin’de Banksy olsaydı nasıl olurdu sorusuna en net cevabı veren kadının yaptığına imrenip destek olanlar arasında, Filistin’in barış yanlısı gençleri de katıldı.

 

 

Savaşmak yerine gaz kapsüllerinde çiçek yetiştirseydik, belki dünya gerçekten daha güzel bir yer olurdu. Hazır Mayıs ayının sonuna gelmişken hatırlatmak da fayda var. Filistin sınırlarında şu an her yer çiçek, her yer direniş!