ILLUSTRIS’TEN EVREN SİMÜLASYONU GELDİ

ILLUSTRIS’TEN EVREN SİMÜLASYONU GELDİ


İçinde Bir Kum Tanesi Olduğumuz Evrenin Hikayesi 


13,5 ile 14 milyar yaşlarında olduğu söylenen evrenin hikayesini anlatmak için kolları sıvayan araştırmacılardan ve bilim insanlarından oluşan ekip, The Illustris Project adını verdikleri proje kapsamında ürettikleri animasyon video’yu paylaştı.

 

Büyük Patlama'dan günümüze dek geçen zamanı anlatan animasyon film, Massachusetts Institute of Technology bilim insanlarının söylediği üzere izleyiciye oldukça detaylı bir anlatımla realist bir kosmolojik simülasyon sunuyor. Modellemesinde teknolojinin de yardımıyla 2,000 yıllık veriyi kullanan ekip, 8,000 adet işlemciyi bir araya getirerek bu animasyon filmi oluşturmuş.

 

 

Büyük patlama evrenin merkezi mi, başlangıcı mı, başka galaksiler var mı, varsa o galaksilerde hayat var mıdır ya da güneş evrenin merkezinde mi gibi sorular pek tabii hala insanlığın cevap aradığı sorulardan bazıları.

 

 

Bunlar da projeden çıkan verilerin görsele dönüştürülmüş çıktıları:

 

 

Proje hala devam ediyor. Çünkü evrenin bize anlatacağı daha çok hikayesi var. Eğer bir takım varoluşsal sorularınız var ise ya da sadece içinde yaşadığımız 14 milyar yaşındaki evreni merak ediyorsanız BURADAN tüm sorularınıza yanıt arayabilirsiniz.