İNTERNETİ GERÇEK ZAMANLI TAKİP EDEN SİTE

İNTERNETİ GERÇEK ZAMANLI TAKİP EDEN SİTE


Hangi Sitede Neler Oluyor?


Siz hiç “Şu anda Twitter’da kaç hesap yaratılıyor?”, “Kaç Tweet atılıyor?”, “Facebook’ta tam şu saniyede kaç Like alınıyor?”, “Kaç içerik paylaşılıyor?”, “Foursquare’de kaç kişi check-in yapıyor?”, “Youtube’da ne kadar video yüklemesi yapılıyor?”, “Linkedin’de kaç kullanıcı ismiyle aranıyor?”, “Skype’ta kimler kimlerle görüntülü konuşma yapıyor?”, “WhatsApp’ta kaç mesaj gönderiliyor?”, “Google’da kaç arama yapılıyor?” gibi sorulardan herhangi birine kafa patlattınız mı? Biz patlattık, hatta meraktan çatladık bile. 

 

En sonunda biri bizim bu isyanımızı duymuş olacak ki; ilginç bir site yapmış ve aklınıza gelebilecek tüm sosyal medya mecralarının ve ünlü internet sitelerinin anlık içerik özelliklerini saniyesi saniyesine paylaşımaya karar vermiş.

 

Yukarıda saydığımız isimlerin dışında; Snapchat’ten Instagram’a, Gmail’den Dropbox’a, Pandora’dan Netflix’e, Pinterest’ten Amazon’a, iTunes App Store’dan Android Store’a, WordPress’ten Yelp’e kadar dev mecraların merak edilen detaylarını anbean paylaşılıyor. Bu sitelerdeki verilerin nasıl ve ne kadar hızlı oluşturulduğunu görebileceğiniz site, tüm olan biteni tepsiyle gözünüzün önüne koyuyor. Anlayacağınız; bu site bizim merakımızı bir hayli giderdi. Sıra sizde… Oluşturulan içeriklerin ne kadar hızlı ilerlediğine bir de siz bakın.