MÜZİK DÜNYASINDA SALI PAZARI

MÜZİK DÜNYASINDA SALI PAZARI


Yerli Mali Haftasi Gibi Sali Günü


Pek sevgili ve de güzide electro pop ikilimiz Fuji Kureta, yeni albümü Andrey'den Zest For Life videosu ile yerli malı günümüzün başlama vuruşunu yapıyor. Bol efekt yelpazesiyle gözlerimizin rot balansı ile oynayan videoyla baş başa bırakıyoruz sizleri.

 

 

Sıradaki yerli ismimiz Gaye Su Akyol. Seni Görmem İmkansız'la daha evvel evlerimizde, çeşitli konser salonlarında ve rakı sofralarımızda fon müziği olan Gaye Su Akyol bu sefer tek başına yürüyüşe çıkmayı tercih ediyor. Bu yürüyeşteki ilk adımının adı da Develerle Yaşıyorum. Yüksek ihtimalle Camel'ın 6.5 TL olmasının ardından yaşadığı sevinçle albümüne bu ismi koyan Akyol'a ŞU dosyamızı okumasını tavsiye ediyoruz. Sadade gelirsek; bu cuma günü bünyesinde düzenlenen sergilerin üçte ikisini anlamadığımız Klüp Külah'ta albümün lansman partisi gerçekleşecek. 

 

Albümle aynı adı taşıyan şarkı ve videosu ise rakıyı damardan enjekte edecek kadar kuvvetli bir Indie Türk Sanat Pop eseri. The Good The Bad And The Ugly'den girip en yakın ocakbaşından çıkan şarkının yer aldığı albümü tüm Tekel Bayii'lerinden değil ama ŞURADAN satın alabilirsiniz.

 

 

 

Günün üçüncü yerli ismi ise Scrabble'dan sonra kelime dağarcığını genişleten Bubituzak'tan geliyor. Kelime oyunlarına karşı zaafı olan güzide yerli grubumuz, ilk albümleri Uzay Yolları Taşlı'dan bir video daha paylaştı. Alaturka 3+1 dairede bekletilmiş rock müzik formatında yarışan üçlü, yeni videosu Bir Gerçek Var'da metroya yürüme mesafesinde olmadığını düşündüğümüz bir evi işgal ediyor. Bu akıllı tercihleri alt/üst komşunun gürültüden dolayı kapılarına dayanma riskini sıfıra indiriyor. Bigerçekvar'ın Bu Bi Tuzak adlı videosuyla baş başa bırakıyoruz sizleri.