PHARRELL İLHAMI BAŞA BELA OLDU

PHARRELL İLHAMI BAŞA BELA OLDU


6 İranli Genç Tutuklandi 


Pharrell, 24 saat mutluluğun sırrını açıkladığı Happy parçası ve videosuyla bir 500 yıl daha adından  söz ettireceğe benziyor. Şarkının adının Happy olması ise bu şarkıyla ilgili her zaman iyi haber vereceğimizin bir anlamına gelmiyor. Bu sefer vereceğimiz haber mutlu olmak için müzik dinlemek ve dans etmek isteyen 6 gencin başına gelenlerle ilgili. Haberin ayrıntısı da olayın gerçekleştiği coğrafyada gizli. Happy in Tehran başlığıyla Youtube'a yükledikleri videoda Pharrell'in Happy videosunun İran versiyonunu çekmek için kolları sıvayan 6 gencin başına nelerin geleceğini tahmin etmek zor değil.

 

Video, geçtiğimiz ay özel video statüsüne geçirilmeden önce 165.000 tıklanma sayısına ulaşmıştı. Otoritelerin Tahran'da çekilen bu videoyu 'bayağı' bulmasının ardından 6 genç tutuklandı ve devlet televizyonuna çıkarak halktan özür dilemeleri istendi. Çünkü ilk yayınlandığında ahlak polisinin gözünden kaçan bu videoda kadınlar baştan aşağı tesettür içinde değildi ve yanlarında bulunan erkekler de bu duruma karşı çıkmadıkları için kabahatliydi.

 

Videoda da izleyeceğiniz kadınlardan birinin adı Neda. Neda geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda videoyu hazırlamanın nedeni olarak İran’da gençlerin bir takım zorluklarla başa çıkmak zorunda kalsalar bile eğlenmenin yolunu bir şekilde bulduklarını göstermek olduğunu söylemişti. Şimdi biz videoyu izleyelim, İran’da mutlu olmanın ne kadar zor olabileceği fikri ise yanımıza kar alsın.