ŞEHİRLİ SU KAYDIRAĞI GELDİ

ŞEHİRLİ SU KAYDIRAĞI GELDİ


Haftasonu Bristol’e Gider Miyiz? 


Sanatçı Luke Jerram, herkesin aklına gelip de yapmadığını yaptı ve Bristol'ün orta yerine kocaman bir su kaydırağı kurdu. Jerram, Bristol Slide adını verdiği projesi için yalnızca 360 bilet bastırmıştı. Fakat 100,000 üzerinde başvuru yapılınca işler değişti. Kamusal alanda bir sanat projesi olacakken bir anda şehrin en büyük etkinliği haline gelen su kaydırağı, Bristol'de pazar gününe uyanan herkesi ister istemez yanına çekti.  Su kaydırağına atlayıp şehri dolaşmak isteyenlerin sayısı ilk saatte 48,000 başvuruya ulaştı ve kaydırağın önünde 30 millik bir kuyruk oluştu.

 

İstiklal Caddesi’nde de TOMA yerine görmek isteyeceğimiz su kaydırağında eğlencenin dibine vuran Bristollülerin fotoğrafları da bizim payımıza düşen oldu:

 

 

 

 

 

 

Guardian'a röportaj veren Luke Jerram "Her seferinde şehirlerin yaratıcı, dinamik ve heyecanlı olması gerektiğinden bahsedip duruyoruz. Ama ne yazık ki içerisinde yaşadığımız şehirler pek de öyle değil. Belki bürokrasinin üstesinden böyle geliriz diye, ben de bu projeyi yaptım." diye konuştu.