TARİHİ GÖZTEPE İSTASYONU KORUNMAYA DEĞER BULUNMADI

TARİHİ GÖZTEPE İSTASYONU KORUNMAYA DEĞER BULUNMADI


Tarihimiz Yavaş Yavaş Giderken…


Her geçen gün ağaçlarımızın yerini binalar alıyor. Her geçen gün şehirlerimizi özel yapan değerler yok oluyor. Bizim için anı, yaşadığımız yer için tarih olan yapıların yerini sürekli modern görünümlü çirkin yapılar alıyor. Bu gidişatın son kurbanı Göztepe Tren İstasyonu oldu.

 

Haydarpaşa-Pendik arasındaki banliyö seferleri, Marmaray nedeniyle bir sene önce durduruldu. Yenileme çalışması kapsamında hat üzerinde birçok değişiklik yapılacak. Hürriyet yazarı Can Mumay’ın ortaya çıkardığına göre bu değişikliklerden tarihi Göztepe Tren İstasyonu da nasibini alacak.

 

 

Yaklaşık yüz yaşında olduğu tahmin edilen Göztepe Tren İstasyonu, yenileme çalışması kapsamında yıkılacak. Çünkü ülkemizde hiçbir zaman çözümler kurtarmaya yönelik olamaz, hiçbir yapı yeni düzene adapte ettirilmeye çalışmaz. Eğer bir yapı belediyenin yoluna çıkıyorsa yıkılır. İster tarihi olsun, ister sanat olsun. Yıkılır. Kimse üstüne bir söz söyleyemez. Eylem yapamaz, itiraz edemez. Kısa bir süre içinde yüz yıllık bir tarih yerle bir olacak ve Göztepe Tren İstasyonu’nu hayatında görmemiş nesiller büyüyecek.

 

 

Tarihimizi kaybettikçe kim olduğumuzdan uzaklaşacağız, anılarımız yok olacak. O günlere hazır mısınız?