İNGİLİZ HÜKÜMETİ: KEEP CALM AND SEX

İNGİLİZ HÜKÜMETİ: KEEP CALM AND SEX


Hükümetten Dünya Kupasi Bozgunu Yaşayan Halka Tavsiye


Her Dünya Kupası'na "Bu maçı alacağız, başka yolu yok" diyerek gidip, genellikle ilk turda kapının sapını tutarak dışarı çıkan İngilizler'e Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda da şans gülmedi. Daha da uzun bir süre gülecek gibi gözükmüyor. Biz en çok kaptan gibi kaptan Gerrard'a üzülüyoruz. Liverpool'la ligde yüzü gülmeyen büyük kaptanın hiç değilse muhtemelen katıldığı son Dünya Kupası'nda yüzünün gülmesini isterdik. Sonuçta geri kalan İngilizler için pek bir şey değişmiyor. Kazansalar da kaybetseler de dünyanın son günüymüşçesine içiyorlar.

 

 

Hükümet kanadı ise bizlerin rüyalarında bile göremeyeceği türden bir tavsiyede bulunuyor halkına. Daily Star gazetesinin haberine göre; İngiliz hükümetinin finanse ettiği Erkek Sağlığı Forumu (Men’s Health Forum) tarafından yayınlanan "Dünya Kupası Hayatta Kalma Rehberi"nde, "Depresyonu yenmek için egzersiz yap, şarkı söyle, seks yap, zevk aldığın şeyleri yap, daha değişik bir şey dene" ifadesi kullanıldı.

 

Bizim hükümetimizin benzer bir durumda "Ayran için, üç çocuk yapın, üçüncü köprü veya havaalanı yapın, AVM inşa edin, duble yol yapın" tavsiyelerinde bulunacağına hiç şüphe yok. Ama gelin görün ki; medeniyetin beşiğindeki yaklaşım "Keep Calm And Seks" oluyor. Ne kadar ayıp…