İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAYANLARDA BUGÜN

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAYANLARDA BUGÜN


Engellilere Tekerlekli Sandalye Almak İçin Toplanan Kapaklar çalindi


Ülkemiz ve insanlık değerlerinin zincirleme kaza yaptığı bir anla daha maalesef karşınızdayız. Türkiye Sakatlar Derneği'nin Samsun şubesinde yaşanan olay karşısında ne kadar ağız dolusu küfür etsek az ne yazık ki. Bu olayı kibar sözcüklerle betimlemenin imkanı yok. Yapılan şey için, "Oluyor böyle şeyler" deyip geçmenin ihtimali yok.

 

 

Engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınabilmesi için toplanan 600 kilo mavi su şişesi kapağı hırsızlar tarafından çalındı. Geçtiğimiz yıl da 200 kilo mavi kapağın çalındığı Türkiye Sakatlar Derneği adına konuşan başkanvekili Hayriye Hakyemezoğlu, "Yazıklar olsun… Ne yapacaklar ki, satıp yiyecekler herhalde… Diyecek bir şey bulamıyorum." dedi.

 

200 kilonun bir tekerlekli sandalyeye tekabül ettiğini düşünürsek, 3 engelli vatandaşımız için satın alınacak tekerlekli sandalye çalınmış oldu böylece. Hoş; devletin bu kapakların toplanmasına gerek kalmadan engelli vatandaşlarımıza gerekli yaşam kalitesini sunması lazım, ama burası maalesef Türkiye…

 

Bu kadar adice bir suçu işleme cesaretine sahip vicdansızlara ise ne desek boş. Umarız vicdansızlıklarının karşılığını en kısa zamanda alırlar.