JAPONYA’DAKİ BİR BAR, ŞARHOŞLARI REKLAMINDA KULLANDI

JAPONYA’DAKİ BİR BAR, ŞARHOŞLARI REKLAMINDA KULLANDI


Cinfikir Billboard’lar Japonya Sokaklarinda


Garip işleyen kafaları, anlaması zor kültürleri ve rahatsız şakalarıyla ilgi alanımıza giren en acayip Asya ülkelerinden biri olan Japonya’dayız. 

 

Şakasever Japonlar’ın bu konudaki algıları biraz farklı işliyor. Bundan birkaç ay önce eve sarhoş gelen oğlunu paketledikten sonra Fuji Dağı’nın dibine götürüp, vinçli uyandırma şakası yapan bir Japon anneyi sizlerle paylaşmıştık. Bu seferki konuğumuz da ünlü Japon şakalarını bir üst seviyeye taşıyan Yaocho adlı bar zincirleri, Tokyo’da sokak sokak gezerek yerlerde sürünen, evine gitmekte zorlanan sarhoşları hiç acımadan şakalayarak kendi reklam kampanyasında kullanıyor Yaocho.

 

 

 

Kendine gelemeyen sarhoş ve sarhoş adaylarını birer billboard şeklindeki beyaz selo bant ile çerçeve içine alan Yaocho, “Çok sarhoş” anlamına gelen #nomisugi etiketini de bu el yapımı billboard’larına koymadan duramadı.  Selo bantlarla çerçeveledikleri sarhoşların görüntülerinin yoldan geçen diğer insanlar tarafından da paylaşılmasını sağladı. Tüm görüntülerin anbean fotoğraflarını ve videolarını çeken şirket, yeni posterlerinde bu arkadaşları kullanacakmış. Rezil olan sarhoş olan arkadaşlara şimdiden bol şans diliyoruz.