PETE DOHERTY: “BENİ ÜÇ BEYAZ MAHVETTİ”

PETE DOHERTY: “BENİ ÜÇ BEYAZ MAHVETTİ”


Şimdi Bana Kaybolan Yillarimi Verseler


The Libertines'le İngiliz indie rock'ına yepyeni bir soluk getiren, bir jenerasyonu skinny jean ve siyah deri mont kombiniyle tanıştıran Pete Doherty, günümüzde maalesef düşüşte olan bir müzisyen. Bir dönemin en büyük rockstar'ı, uyuşturucu alışkanlığı yüzünden oldukça zorlu günler geçiriyor. Defalarca rehabilitasyon merkezlerine misafir olan ve yine defalarca bu rehabilitasyon merkezlerinden kaçan Doherty, uyuşturucunun kariyeri ve hayatı üzerindeki etkileri hakkında oldukça samimi açıklamalar yaptı.

 

Bir dönem kolunun kesilmesi ihtimali bile konuşulan Doherty'nin Daily Star'a verdiği demeçlerden satır başları şunlar;

 

"Uyuşturucudan yakamı sıyırmak istiyorum artık. Zaten eğlencesi de kalmadı. Hem 20 yaşında delikanlı da değilim artık. Bünyem kaldırmıyor, yaratıcılığımı öldürüyor, bir an evvel bırakmam lazım. Ama bir türlü kurtulamıyorum lanet olasıdan. Bu illet yüzünden hayatım berbat bir halde. Pişmanlıklara inanmam, ama geriye dönüp baktığım zaman hayatımda değiştirmek istediğim şeyler var. Keşke ailemle daha iyi bir ilişkim olsaydı. Çok fazla saçmalığa sebep oldum."

 

Evet; Pete Doherty'nin bu açıklamaları yılların müptezelinin gerçekle yüz yüze geldiğini kanıtlıyor. Tek dileğimiz onun bu dediklerini içinden gelerek söylüyor oluşu ve tüm olanlardan ders çıkarması. Hem kendi, hem ailesi, hem de bizler için sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Daha bizlere söyleyeceği çok şarkısı var Pete'in.