SETH ROGEN İLE JAMES FRANCO ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞININ PİMİNİ Mİ ÇEKİYOR?

SETH ROGEN İLE JAMES FRANCO ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞININ PİMİNİ Mİ ÇEKİYOR?


The Interview Şakaydi Kaka Olacak


Sinema dünyasının en sevdiğimiz kankalarından Seth Rogen ve James Franco’nun birlikte oynadıkları son filmleri The Interview’un Kuzey Kore’de olay olduğunu sizlerle hafta başında paylaşmıştık.

 

 

İkili, Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un’u öldürmeye çalışacakları The Interview ile tüm ülkenin nefretini üzerine çekmiş durumda. Kuzey Kore sözcüleri geçtiğimz pazartesi günü Rogen ve Franco hakkında “Bu ülkeye adım bile atamazlar, giriş yaptıkları anda tutuklanacaklar.” açıklamasında bulunmuştu. Bugün Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün yaptığı yeni açıklamayla işlerin daha kötü bir hal alacağına inanmaya başladık.

 

 

Dışişleri Bakanlığı, filmin gösterime girmesi halinde Amerika’ya savaş açma tehdidinde bulundu. Seth Rogen’a “Gangster aktör” diyen Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, vaat ettikleri misillemenin acımasız olacağına dair söz verdi. “Eğer Amerikan yönetimi bu filmin gösterimine izin verirse; hiçbir şeye tolere etmeyiz, kimsenin de gözünün yaşına bakmayız. Liderimize saldıran, ülkemize kin ve nefret kusan bir film yapmak çok ahlaksız bir hareket. Bizim liderimize sataşan bize de sataşmış demektir. Bu film, bize karşı yapılmış bariz bir eylemdir. Böylesine bir filmin savaş sebebi olduğunu söylememize gerek var mı?” dedi.

 

Tam bir kapalı kutu olan Kuzey Kore’nin filmin gösterime girmesi halinde nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. Allahım bizi sen koru…