TAVANDAN SARKAN KAYIKLA DÜĞÜN SALONUNA İNMEK

TAVANDAN SARKAN KAYIKLA DÜĞÜN SALONUNA İNMEK


Dünyaevine Böyle Giren Gerdeğe Nasil Girer?


Play Tuşu olarak Karadeniz halkının keskin zekasına hastasıyız. Karadeniz halkının üstün zekası ve yeteneği her zaman bizleri tebessüm ettirmeyi başarıyor. Laz işi ters inşa edilen lokanta ve laz işi minare gibi icatlar, onlarca ilginç Karadeniz kaynaklı haberin içinden ilk aklımıza gelenler.

 

 

Bugünün akıl tutulması yaşatan haberi ise; hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde Trabzon’dan geldi. Sürmene’de cinfikirli bir düğün salonu sahibi yöreyle özdeşleşmiş araçlardan biri olan kayığı salonunun tavanına yerleştirdi.

 

 

 

Motorlu bir raylı sistem sayesinde tavandan sarkıttığı kayıkla evlenen çiftleri yürütmeden, salonun ortasına indiren salon sahibi İsmail Kılıç, istemeden de olsa acayip bir habere konu oldu.

 

 

Bu yaratıcı enstelasyona “Temel Reis’in Kayığı” adı verildi.

 

 

Kayığın bağlı olduğu raylı sistem gelinle damadı salonun tepesinden geçirerek tam orta yere indiriyor. Böylelikle, gelin ve damadı yürüme zahmetinden kurtaran salon, son günlerde Sürmene’nin en popüler düğün salonu olmayı da başardı.

 

 

 

Yaklaşık 5 bin liraya mal olan kayığın işleyiş sistemini anlatan işletmeci İsmail Kılıç, “Bir sürü mühendisle görüştük, hiçbiri bu işin üstünden gelemedi. Sadece işçiliği için 10 bin lira isteyenler oldu. En sonunda bizim oğlan iki, üç arkadaşını yanına alarak koca kayığı ve sistemi halletti. Laz aklıyla yapamayacağımız şey yok. Buna artık iyice inandık. Siz de inansanız iyi olur.” dedi.