YOUTUBE INDIE MÜZİĞE NİYE SAVAŞ AÇTI?

YOUTUBE INDIE MÜZİĞE NİYE SAVAŞ AÇTI?


Adele Ve Arctic Monkeys Videolarini İzlesene.com’dan Mi İzleyeceğiz?


Google’ın sahibi olduğu YouTube, yayına almaya hazırlandığı yeni sistemiyle bünyesine yenilikler eklerken bağımsız plak şirketlerini de eziyor. Duyduğumuza göre; yakında YouTube’da reklamları görmeden müzik dinlemek mümkün olacakmış. Ama parayı veren düdüğü çalar hesabı sadece paralı üyelik alan kullanıcılar bundan faydalanabilecekmiş.

 

YouTube’un İçerik Editörü ve Operasyon Sorumlusu Robert Kyncl yaptığı son açıklamada; birkaç gün içinde yeni şartlarına uymayan videoları engelleme başlayacaklarını duyurdu. Önümüzdeki günlerde yeni formatını test etmeye başlayacak olan YouTube yöntecisi Kyncl, “Gönül isterdi ki; dünya üzerindeki tüm plak şirketleriyle anlaştığımızı duyuralım. Ama bu maalesef gerçekleşmedi. Aklınıza gelebilecek tüm plak şirketlerinin yüzde 90'ı bu yeni şartlarımızı kabul etti ve bizimle anlaşma sağladı. Geriye kalan yüzde 10'luk kısımda bulunan tüm plak şirketlerinin videolarını bizimle anlaşmadıkları için kaldıracağız.” dedi.

 

 

 

Bu yüzde 10’luk kısımdaki plak şirketlerinin içinde YouTube’un yeni getirdiği şartları adil ve tutarlı bulmayan ayrıca müzik endüstrisi için de zararlı bulan Adele ve The XX’in plak şirketi XL Recordings ile Arctic Monkeys ve Franz Ferdinand’ın plak şirketi Domino da bulunuyor. Anlayacağınız bu saydığımız isimlerin ve daha da fazlasının videosu çok yakında YouTube’dan kaldırılacak. Artık izlesene.com’a talim ederiz. Ne yapalım?