BİLİM İNSANLARI AÇIKLADI: MARIJUANA PARANOYAK YAPIYOR

BİLİM İNSANLARI AÇIKLADI: MARIJUANA PARANOYAK YAPIYOR


Bilim İnsanlari Yalan Söylemez


Oxford Üniversitesi bilim insanlarının yaptığı son araştırmalara göre marijuana kullanımı ileri seviyede paranoyaklığa sebep oluyor.

 

Bugün Schizophrenia Bulletin'de yayınlanan açıklamada; marijuananın sahip olduğu psikoaktif bileşeni, kullanan insanlarda paranoyakça düşünceleri tetikliyor. Anlayacağınız; marijuana sadece spermlerinizi mahvetmekle kalmıyor, kendisini tüketen kişileri paranoyak da yapıyor. Böylelikle; marijuana kullandığınızda sergilediğiniz garip davranışlarınızın sebebi de bulunmuş oldu. 

 

 

Profesör Daniel Freeman ve bilim yazarı Jason Freeman’ın Guardian’da yazdığı yazıda; birçok insanın marijuananın olumsuz etkileri olmadığını düşünerek kullanmaya devam ettiğini, kronik ağrıların azalmasını sağlayan bu maddenin aslında tıbbi tedavilerde de kullanıldığını ama aynı zamanla kullanıcıları paranoyak düşüncelere ittiğini belirtti.

 

 

Tedavisinde marijuana kullanılan bazı hastalarda endişe ve anksiyete gibi durumlar yüzde 50 oranında görülürken, bu oranın plasebo etkisi uygulanan hastalarla karşılaştırıldığında yüzde 30 gibi bir oranda kaldığı görüldü.