CEP TELEFONUNA NE KADAR BAĞIMLI OLDUĞUNUZU SÖYLEYEN UYGULAMA

CEP TELEFONUNA NE KADAR BAĞIMLI OLDUĞUNUZU SÖYLEYEN UYGULAMA


Cep Telfonu Bağimliliğini Cep Telefonundan öğrenmek


Çağımızın vebalarından biri de teknoloji bağımlılığı malumunuz. Özellikle cep telefonları bu bağımlılığın oluşmasında en büyük paya sahip objelerden biri. Twitter'dı, Facebook'tu, Instagram'dı, Snapchat'ti, Whatsapp'ti derken elimizden asla düşürmediğimiz akıllı telefonlar sayesinde ayaklı nükleer santralmişçesine radyasyon dolu günler yaşıyoruz.

 

 

iOS geliştiricilerinden Kevin Holesh de bu durumun farkında. Moment adını verdiği bir mobil uygulmayla cep telefonuna bağımlılığımızı ölçmeyi ve kontrol etmeyi hedefliyor. Hoş; cep telefonuna bağımlılığımızı ölçmek için cep telefonu kullanmak oldukça ironik geliyor kulağa. 

 

 

Moment'ı kurduktan sonra belli bir kullanım limiti belirliyoruz kendimize ve bu limiti Moment'a söylüyoruz. "Bugün 1 saatten fazla iPhone'umla haşır neşir olursam döv beni Moment" diyoruz. O da bu bilgi dahilinde sizlerin kullanım saatinizi ölçüyor, verdiğiniz limiti aşmaya yaklaştığınızda sizleri tatlı dille uyarıyor. Amaç telefonunuzu parçalamanızı sağlamak değil. Sadece gerçek dünyayla telefonunuz arasındaki dengeyi kurmanızı sağlamak.