DÜNYANIN EN KÜÇÜK ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

DÜNYANIN EN KÜÇÜK ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?


Niye Görmediniz? Görün


Ashley Newland ismi sizler için bir şeyler ifade ediyor mu? Yüksek ihtimalle birçoğunuz bizim gibi bugüne kadar kendisinden habersiz yaşamıştır. Avustralyalı bir avukat olan Newland, günün birinde mesleğine orta parmak kaldırıyor ve istifasını veriyor. Patent avukatlığı tecrübesini nasıl paraya dönüştürebileceğine dair uzun süre kafa patlatıyor. Bir gece barda biraları yuvarlarken aklına bir fikir geliyor. İş seyahetleri sırasında kirli çamaşırlarını yıkayamaması aklına takılıyor. Portatif bir çamaşır makinesi üretme fikri, Back To The Future'daki Dr. Brown'ın aklına flux capacitor'ı yapma fikrinin geldiği gibi geliyor. Allahtan bunun için kafasını klozete çarpması gerekmiyor.

 

 

Aylar boyunca çalışan, risk alıp 25.000 Dolar harcama yapan Newland, sonunda The Scrubba isimli taşınabilir çamaşır makinesini üretmeyi başarıyor.

 

 

13 litreye kadar su alabilen The Scrubba'nın boyutu sadece 52 cm. Katlanabilir ve toplam ağırlığının 145 gram olması sayesinde seyahetler sırasında rahatlıkla yanınızda taşıyabiliyorunuz. Patenti Newland'da bulunan ürün, işlevselliğiyle Forbes'un "Yılın En İyi Tatil İcatları" listesine girmeyi başardı. Toplam 50 ülkede distribütörlüğü bulunan aletin satış fiyatı ise 65 Dolar.

 

 

Şimdiye kadar The Scrubba'dan on binlerce adet sattığını söyleyen Ashley Newland, barda bira içtiği gecenin hayatının en önemli gecesi olduğunu ve işinden ayrıldığı için hiç pişman olmadığını söylüyor. Bizce yerden göğe kadar hakkı var.