FASHION QEYFİ: CUMA

FASHION QEYFİ: CUMA


Gotik Cuma


Gotik’in En Estetik Hali

 

2009’da Plato’s Atlantis ile yaratıcılıkta aşırı doza ulaşan ve bir yıl sonra da ‘’Benim için köpeklerime göz kulak olun. Seni seviyorum Lee’’ notunu yazıp dünyaya modanın seyrini değiştiren bir sürü miras bıraktıktan sonra kendi canını alan Alexander McQueen’in tek çocuğu olan markası, şu an Sarah Burton’a emanet.

 

McQueen’in mirasına gözü gibi bakan Burton, 2014 Sonbahar – Kış kampanyasının fotoğraflarını lüks moda evlerinin gözde fotoğrafçısı Steven Klein’ın objektifine bıraktı. Markayla daha önce de Kate Moss’un modelliğini yaptığı İlkbahar – Yaz koleksiyonunda çalışan fotoğrafçı, tema olarak bu kez Game of Thrones ile Sleepy Hollow’un homojen karışımını seçti. Alexander McQueen’in gotik prensesi ise İngiliz model Edie Campbell oldu.

 

 

 

 

 

Karl Lagerfeld Barbie Oluyor

 

Chanel ve Fendi’nin kreatif direktörü, her dediği moda kanunu olan Karl Lagerfeld, Barbie oluyor. ‘’Ken olmasın o?’’ dediğinizi duyar gibiyiz; ancak Amerikalı oyuncak üreticisi Mattell ve Barbie bebeklerinin başkan yardımcısının uygun gördüğü üzere; gözünden kara gözlüklerini, elinden yırtık eldivenini eksik etmeyen tasarımcı Barbie oluyor. Lagerfeld’in uniforması haline gelen siyah smokin ceketi, yüksek yakalı beyaz gömleği ile sevgilisi Ken’e maskülenlik dersi verecek Barbie, bu sene içinde satışa çıkacak.