HAYVANLARIN TASARLADIĞI KOTLAR: ZOO JEANS

HAYVANLARIN TASARLADIĞI KOTLAR: ZOO JEANS


Yanliş Okumadiniz


Japonya’da bulunan bir hayvanat bahçesi yönetimi, çoktandır akıllarında yer eden jean tasarlama işine girdi. Ama bu, bildiğiniz jean tasarlama işlerinden değil.

 

Hem vahşi hayata hem hayvanat bahçelerine hem de WWF’e yardım amacıyla girişilen projede türünün tek örneği kotlar satılıyor. Nasıl kotlar bunlar? Tarz kotlar, yırtık kotlar, diş ve pence izi bol kotlar… Bu projenin ünlü moda tasarımcısı ise; sanılanın aksine insanlar değil, hayvanlar.

 

 

 

Kreasyonları tasarlaması için çok önemli modacıların yerine hayvanat bahçesinde bulunan vahşi hayvanları seçen yönetim, kot kumaşlarını aslan, kaplan ve ayı gibi şakası olmayan hayvanların kafeslerine oyuncak görünümüyle atıyor. Yaramaz hayvanlar da belirli bir süre bu kumaşları dişleri ve patileriyle işleyerek ince işçiliğe tabi tutuyor.

 

 

 

Daha sonra da ısırılarak eskitilmiş kumaşlar bir bir kafeslerden toplanarak kot şekline getiriliyor. Hayvanlar tarafından tasarlanan bu kot pantolonlar tanesi 500 dolar’dan açık artırmayla satışa çıkartılıyor.

 

 

 

Bu gördüğünüz “stylish” kot tasarımlarının sahibi aslanlar, ayılar ve kaplanlar. Bu arada Zoo Jeans’in vurucu sloganı da gözden kaçmıyor; “Designed by Wild Animals”.