MARTIN SCORSESE’NİN ORTA 1’DE YAZIP ÇİZDİĞİ SENARYO

MARTIN SCORSESE’NİN ORTA 1’DE YAZIP ÇİZDİĞİ SENARYO


Adam Olacak çocuk Kakasindan Belli Olur


Her filmine ayrı, filmlerindeki her repliğe ayrı, sinemanın büyüsünü her saniyesinde hissettiren filmlerindeki görüntülere ayrı hastayız. Her filmini en az 15 kere izlemenin islamın 6. şartı olması gerektiğini düşündüğümüz Martin Scorsese'den bahsediyoruz. Sinema ödüllerinin yaratılma sebeplerinden biri olan ünlü yönetmene saygı ve sevgimiz sonsuz.

 

 

 

Nevi şahsına münhasır yeteneği ile bizlere daha nice filmler sunmasını beklediğimiz kaşlarına kurban Martin Scorsese'nin daha ufacık bir çocukken yeteneğini belli ettiğini biliyor muydunuz peki? Henüz 11 yaşındayken, orta 1 matematiği ile cebelleşirken harika bir storyboard ile çıkagelen Martin Scorsese, velilerinin ve öğretmenlerinin büyük saygısını kazanmayı başarmıştı. 

 

 

 

Roma İmparatorluğu'nu mercek altına aldığı senaryosunu The Eternal City başlığı altında harika bir şekilde çizen Scorsese, henüz 11 yaşındayken ilk filmini çekmek istedi. Kafasındaki kadro bile belliydi. Marlon Brando, Virginia Mayo, Alec Guinness ve Richard Burton bu filmin yıldızları olacaktı. Hayalleri o gün gerçek olmadı ama ilerleyen yıllarda birbirinden harika filmlerle karşımıza çıktı usta yönetmen.

 

 

 

"Adam olacak çocuk kakasından belli olur" motto'suna bir daha inanmamızı sağlayan çizimleriyle karşınızda 11 yaşındaki Martin Scorsese!