SETH ROGEN VE JAMES FRANCO’YU BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’E ŞİKAYET ETTİLER

SETH ROGEN VE JAMES FRANCO’YU BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’E ŞİKAYET ETTİLER


Kuzey Kore İkiliye Bilenmeye Devam Ediyor


Sinema dünyasının en sevdiğimiz kankalarından Seth Rogen ve James Franco’nun Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile dalga geçen son komedi filmi The Interview, bildiğiniz üzere Kuzey Kore’de pek hoş karşılanmadı.

 

 

İkilinin Amerikan istihbaratının baskısıyla röportaj yapmaya gittikleri ülkede Kim Jong-un’u öldürmeye çalıştıkları filmin fragmanı yayınlanır yayınlanmaz Kuzey Kore’de olay oldu.

 

İlk önce Kuzey Kore sözcüleri, Rogen ve Franco hakkında “Bu ülkeye adım bile atamazlar, giriş yaptıkları anda tutuklanacaklar.” açıklamasında bulundu. Daha sonra da Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı tehdikar açıklamayla kanlarımızı donmasına sebep oldular. Filmin gösterime girmesi halinde Amerika’ya acımasız bir misillemede bulunacağını açıklayarak açık seçik savaş tehdidinde bulunan Kuzey Kore, konuyu Birleşmiş Milletler’e taşıyor. Kuzey Kore’nin Dışişleri sözcülerinden Ja Song Nam, Birleşmiş Milletler’e yazdığı mektupta; yüce liderlerine hakaret ve suikast girişimini içeren filmin yasaklanmasını talep etti. Amerika’daki yetkililerin filme dağıtım yasağı uygulamasını isteyen Ja, terörizmi teşvik ettiğini öne sürdüğü filmin vizyona girmemesi için gereken tüm önlemlerin alınmasını istedi.