ŞİKAYET ETTİKÇE MİL KAZANDIRAN HAVAYOLU

ŞİKAYET ETTİKÇE MİL KAZANDIRAN HAVAYOLU


Eleştiriyle Mil Kazanimi


1 yıl boyunca her ay "aylık şu kadar harcarım canım" diye taahhüt ederek 100,000 mile kadar hediye mil alabildiğiniz “Bir sözünüz yeter” kampanyalarını bilirsiniz. Uçuşlardan mil kazandığımız bu kampanyalar hakkında araştırma yaparken tüm bunları tersinden anlayan bir havayolu şirketine düştü yolumuz. Olumsuz eleştiriyle mil kazandıran Spirit Havayolları’yla tanışın.

 

Gecikmeleri, korkunç koltukları, saçma sapan bilet tarifesi ve kaba uçuş görevlileriyle ünlü bir havayolu şirketi olan Spirit Airlines, müşteri ilişkileri yönetimi kapsamında ilginç bir projeye girişti. Şirket aldığı şikayetler üzerine toplam bir milyar hediye mili aldığı hizmetten memnun kalmayan müşterilerine dağıtacağını açıkladı. Spirit Havayolları, hayata geçirdiği projesi için tasarlanan web sitesiyle kullanıcı geri dönüşü almaya da başladı.

 

Ode to Hate from Spirit Airlines on Vimeo.

 

 

Spirit Airlines CEO’su Ben Baldanza konuyla ilgili olarak şöyle bir açiklama yaptı; “Nefret edenimiz çok. Ama biz insanlar nasıl uçtuğumuzu anlasın diye uğraşıyoruz. Bu noktada ağlamak yerine güzel bir kampanya ve bir de şarkı yaptık. Biz, bu kampanyayla bizden nefret edenlere sarılıyoruz. Bizi tercih edip, bizimle birlikte uçan müşterilerimizin sıkıntılarını dinledikten sonra kendilerine uçuş milleri ikram ediyoruz. İsterseniz iyi şeyler de yazabilirsiniz.”

 

Şirket, hazırladığı Hate Thousand Miles adlı mikro siteyi yayına aldı. Beleş mil kazanmak isteyenler hemen ziyaret edebilirler.