UYURKEN KİLO VERMENİN SIRRI NE?

UYURKEN KİLO VERMENİN SIRRI NE?


Dukan Halt Etmiş


Kış aylarından başlayarak ortalığı kasıp kavuran diyet piyasası her sene insanın hayal gücünü zorlayan yepyeni formüllerle geliyor. Sadece maydonoz suyu içerek zayıflatan sıvı detoksundan tutun da Dukan diyetine, çikolata yiyerek zayıflatan rejimden (zayıflamadı), 1 haftada 9 kilo verdiren türlere kadar birçok diyet genelde insanların aç kalarak bayılması; ancak zayıflamamasıyla sonuçlanıyor.

 

 

Sonu hüsran olan tüm diyetleri düşününce Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün son araştırması aklımızı başımızdan aldı. Yalnızca daha soğuk bir odada uyuyarak zayıflayabileceğimizi söyleyen uzmanlar, bir de deney yaparak şüphecilere kapı gibi kanıt sundu. Bir grup gönüllü üzerinde 4 aylık bir deney yapan uzmanlar, gönüllülerin bu süreç boyunca aynı oranda kalori almasını sağlayıp onlara aynı kıyafet ve çarşafları verdi. 18, 23 ve 28 derece sıcaklıktaki odalarda uyuyan gönüllülerin 18 derecelik süreçte kilo verdiği gözlendi. Soğuk bir odada uyurken vücudun kendini sıcak tutmak için kahverengi yağ denilen vücut yağını yakarak daha çok kalori harcadığı, böylece zahmetsiz bir diyet görevi gördüğü gözlendi.

 

Kıssadan hisse, alternatif bir yaz diyeti olarak uykunuzda zayıflamak için anadan doğma bir şekilde uyuyup klimayı köklemenizi tavsiye ediyoruz. Siz keyfinize bakın, bırakın kahverengi yağ çalışsın.