UZAY ÇAĞININ ÇAMAŞIR MAKİNESİ VE BUZDOLABI

UZAY ÇAĞININ ÇAMAŞIR MAKİNESİ VE BUZDOLABI


Electrolux'tan Akil Alan Tasarimlar


Yaz sıcaklarından bunalan Electrolux, kendisini teknoljinin kollarına bıraktı. Sıradan beyaz eşyalardan sıkılan marka, devrim yaratacak ürünler üzerinde çalışmaya başladı. Öyle ki; devam eden bu çalışmalardan şimdilik karşımıza çıkan iki ürün, bilimkurgu filmlerini kıskandıracak cinsten.

 

Şimdiye kadar bildiğiniz tüm buzdolabı ve çamaşır makinelerini unutun. Hanımların 2550 yılı çeyizlerinde yer bulmalarına kesin gözüyle baktığımız iki konsept beyazımsı eşyaya bir göz atın bakalım.

 

 

 

Şu gördüğünüz şey aslında bir buzdolabı. Biopolymer jelle kaplı bu buzdolabı, özel bir bio robot teknolojisiyle ürünlerinizin sağlıklı ve de uzun ömürlü kalmasını sağlıyor. Hoş; biz alışkanlık gereğı şu teknoloji harikasına bile pil koymaya devam ederiz. Şu an için deneme aşamasında olan cihazın ne zaman piyasaya çıkacağı ile ilgili bir bilgi verilmedi. Ama Electrolux'a aferin. Akıllı çocukmuş. 

 

 

Şu gördüğünüz de esasen bir çamaşır makinesi. İlk görüşte mega teknolojiye sahip bir akvaryum gibi duruyor. Ama öyle değil. Güney Koreli Chan Yeop Jeong'un tasarımı olan Pecera kod adlı çamaşır makinesi, içinde bulunan robot balıklar sayesinde lekelere düşman çamaşıra dost bir duruş sergiliyor. Jeong'un Dofis adını verdiği bu balıklar çamaşırlarınızdaki lekeleri yok ediyorlar ve ardından sıra kurulamaya geliyor. Yeong'un iddiasına göre bu makine deterjan masraflarını bir hayli düşüreceğe ve çamaşırlarınızın minimum zarar görmesine vesile olacağa benziyor.