50 KİLO KOKAİN ÇALAN POLİSİN YÜREK BURKMAYAN HİKAYESİ

50 KİLO KOKAİN ÇALAN POLİSİN YÜREK BURKMAYAN HİKAYESİ


Bir Polisin Anatomisi 


Fransa Polis Teşkilatı, 50 kilo kokain çalan polisin hayatını araştırıyor. İşte uyuşturucu kaçakçısı bir polisin anatomisi…

 

Her şey Temmuz’un başında polisin ele geçirdiği 52.6 kg kokainin ortadan kaybolmasıyla başladı. Değeri 2 milyon Euro olan  kokainin nerede olduğu henüz bilinmiyor fakat yapılan soruşturma sonucunda kokainin kaybolmasından sorumlu olan kişinin bir polis olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 50 kilo kokainin kaybolması kumandanın kaybolmasına benzemediği için tüm teşkilat olayla bağı ortaya çıkan Jonathan G. isimli polisin hayatını araştırmaya başladı.

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü ailesiyle İspanya yakınlarında tatil yaparken tutuklanan Jonathan G. hala polis gözetimi altında (ironiye koşun) tutuluyor. Kaçakçı polisin tatil yaptığı Perpignan’da yedi, Paris’te ise bir evi olduğu ortaya çıktı. Kokainden kazandığı parayı gayrimenkul sektörüne yatırarak memur zihniyetinden vazgeçmeyen Jonathan G.’nin kokaini delil odasından çaldığı tahmin ediliyor. Odanın video kayıtlarını ortadan kaldıran polis ise suçsuz olduğunu iddia ediyor. Polis arkadaşlarının “Arada sırada bizim kahveye gelirdi, güvenilir bir adamdı.” diye anlattığı Jonathan G.’nin akıbeti mahkeme sonrası kesinleşecek.

 

Şimdilik sizi “Uyuşturucu baskını öyle olmaz, böyle olur.” diyerek lüks Aykut Apartmanı'na yapılan Hacıhüsrev Baskını ile baş başa bırakıyoruz: