BEYİN DALGALARIYLA E-MAIL ATMAYA HAZIRLANIN

BEYİN DALGALARIYLA E-MAIL ATMAYA HAZIRLANIN


Zihin Kontrolüne Ramak Kala


Beyin dalgalarıyla e-posta göndermek teknolojinin yeni trendi olmaya aday. Bir grup araştırmacı kafaya yerleştirdikleri elektrotlarla beyin dalgalarını algılayıp, mesajı e-posta şeklinde göndermenin yolunu geliştirdiler. Beyindeki elektrik dalgalarını haritalandırdıktan sonra düşünülen sözcüğü diğer kişinin beynine iletmeyi başardılar.

 

 

Plos One adlı dergide yayınlanan çalışmada; uluslararası bir araştırma ekibinin beyin ve omurga elektrik akımlarını başka bir kişinin beynine elektroansefalograf aygıtı ile aktarmanın yolunu bulduğu açıklandı. Beyin dalgalarını algılama teknolojisiyle ilgilenen bilim adamlarının bir süredir elektroensefalografiyi insanlara oyuncak helikopter gibi nesneleri zihin kontrolüyle yönetmek için uyguladığı biliniyordu. 

 

 

Bu araştırma için kafalara yerleştirilen elektrotlar beynin yaydığı elektrik akımlarını algılıyor. Bir kişinin bilinçli olarak yaptığı diz bükme ya da bir şey hakkında düşünmek gibi aksiyonları bilgisayar diline kodlayıp iletmeyi başarıyor.   

 

Son uygulanan deneylerde denklemden bilgisayarın da çıkartılıp, iki beyin arasındaki transfer üzerinde çalışıyorlar. Bunu geliştirmenin sonucunda muhtemelen hayatımız G.O.R.A. filmindeki insan beynine kaset yükleme kıvamına gelecek.