BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: MANICS – THIS IS MY TRUTH…

BİRA AÇTIRAN ALBÜMLER: MANICS – THIS IS MY TRUTH…


Richey James Sonrasi Manics Başyapiti


Richey James Edwards’ın sırra kadem basması sonrası yola devam kararı alan Manics, 1996 yılındaki albümü Everything Must Go ile içinde bulunduğu durumu çok güzel özetlemişti aslında. Hayat her şeye ragmen devam ediyordu, devam etmek zorundaydı.

 

 

Gallerli grup, punk’tan ilhamını aldığı saldırgan tarzını Everything Must Go ile ehlileştirmişti. 1998 tarihli albüm This Is My Truth… ise bu ehlileşmenin başucu albümü formatında can bulduğu bir kayıt olarak karşımıza çıktı. Albümün kapağından da anlaşıldığı üzere bir dönemin yırtıcı aslanı, içindeki kırılganlıkları bizlerle paylaşarak aradığı huzuru yakalamak istiyordu. Dönemin alternatif rock furyası için çok önemli bir yapı taşı olan bu albüm, grubun arzusuna ulaşmasında yardımcı olurken, bize de en kişisel Manics albümlerinden birini deneyimleme fırsatı sunuyor.

 

 

Bu akşamın kutularca, tombul şişelerce bira içilesi albümü This Is My Truth…, grubun sert gitarları rafa kaldırdığını ve pop hit’i peşinde koştuğunu daha ilk şarkıdan belli eden The Everlasting’le açılıyor. Dönemin radyo ve TV’lerinde de bol bol karşımıza çıkan harika şarkıyı yine videosu ile akıllarda yer eden If You Tolarate This Then Your Children Will Be Next izliyor. İlk iki şarkıda şimdiye kadar karşılaştığımız en pop Manics’i dinliyoruz. Sound olarak ne kadar ehlileşmiş olsalar da özellikle basçı Nicky Wire’ın şarkı sözleri, üçlüyü sürüden ayıran en önemli özellik olmayı sürdürüyor.

 

 

Dolaptan biralarımızı tazelerken You Stole The Sun From My Heart ile isyan bayrağımızı çekiyoruz, sitar aromalı Tsunami ile haklı isyanımıza devam ediyoruz.

 

Hüznün her notasına işlediği Be Natural ve Black Dog On My Shoulder gibi nispeten ballad denemesi sayılacak şarkılar, grubun bundan sonraki albümleri içinde önemli bir ipucu görevi görüyor.

 

 

Alternatif rock piyasası için her daim çok özel bir grup olan Manics’in birçokları için belki de en özel albümü diyebileceğimiz This Is My Truth…’ta dinlenecek ve hiç eskimeyecek çok hikaye var. Her dinleyişimizde tombul şişe biranın yanında soluk aldıran bu hikayelere kulak vermeye devam edin. Bir tombul da Richey’nin şerefine kaldırın.