BMW’DAN GÜNEŞ ENERJİLİ BENZİN İSTASYONU

BMW’DAN GÜNEŞ ENERJİLİ BENZİN İSTASYONU


Güneş Enerjisini Kurşunsuz Mu Dizel Mi Alirsiniz?


Doğal kaynaklarımız son hız tükenirken petrol de elinden geleni ardına koymuyor ve sırra kadem basmaya devam ediyor. Fahiş fiyattan satılan benzinin, ülkemizde yakında Mad Max etkisi göstermesi bekleniyor. Hal böyle olunca otomotiv devleri de ekolojik dengeyi alt üst etmeden alternatif enerji kaynaklarını kullanabilecek araçlar üzerinde çalışıyorlar. Her daim "Acayip benzin yiyor yahu" denen otomotiv devlerinden BMW da bu araçlar üzerinde kafa yormaya devam edenlerden.

 

 

 

i3 ve i8 modelleriyle elektrikle çalışan modellerinde siftahı yapan BMW, Alman firması olan EIGHT'le beraber konsept bir proje üzerinde çalıştı. Point.One S ismini verdikleri konsept proje dahilinde bahsettiğimiz iki BMW modeli için güneş enerjisi depolayabilecekleri istasyonlar tasarladılar. Bir kuş kanadını andıran güneş enerjisi istasyonu BMW'nun Münih'teki merkezinde görücüye çıkarıldı.

 

 

Otomotiv sektörünün geleceği ve dünyanın iyiliği açısından bu çok önemli projenin hızla yaygınlaşarak karşımıza çıkması tek dileğimiz.