ÇENESİ EN DÜŞÜK HIP HOP’ÇILAR LİSTESİ GELDİ

ÇENESİ EN DÜŞÜK HIP HOP’ÇILAR LİSTESİ GELDİ


Hangi Hip Hop’çinin Ağzi Daha İyi Laf Yapiyor?


Hip hop ve rap dünyasına duyduğumuz sevgi und saygıya ayrıca değinmemize gerek görmüyoruz. Çünkü kanıtlarla konuşmayı seviyoruz. Örneğin; hip hop sanatçılarının şarkılarında en çok neden bahsettiklerini istatistiki bilgilerinden tutun, 1988 ile 2013 arasında yazılmış bütün hip hop şarkılarını masaya yatırıp sözlerini analiz ederek tüm uyuşturucu referanslarını listeleyen çalışmaya kadar hip hop temalı birçok ilginç projeye yer verdik. Şimdi de yine aynı ayarda bir araştırmayla karşınıza dikildik.

 

Aslına bakarsanız haberimizin başrolünde yine hip hop müzisyenlerinin kullandıkları farklı kelime sayısını Shakespeare ile oran orantı yaparak listeleyen Matt Daniels var. New Yorklu kodcu Matt Daniels, birkaç ay önce hazırladığı “Hip hop kelime akış şeması” adını verdiği çalışmasıyla övgülerimizi kazanmıştı. Bu çalışması kapsamında 85 hip hop müzisyenini A’dan Z’ye inceleyen Daniels, daha sonra hepsini kelime dağarcıklarının büyüklüğüne göre sıralamıştı. Bu harika çalışmasıyla 10 milyon kişiye ulaşan Daniels, Reddit’te de bir numaralı konu başlığı olmayı başarmıştı.

 

Daniels’i tekrar sayfalarımızda konuk etmemizin sebebi ise; 85 hip hop müzisyenini kelime dağarcığına göre incelediği çalışmasını yenileyerek bu sayıyı 100’e çıkartmış olması. Daniels, çalışmasının 2.0 isimli sürümünde Jedi Mind Tricks, Action Bronson, Jean Grae, Del, Sage Francis, Immortal Technique gibi isimleri de inceledi ve tüm verileri hazırladığı bir illüstrasyon posterde topladı.

 

İşte, hangi sanatçının ne kadarlık bir kelime haznesiyle albümlerini kaydettiğini detaylı bir şekilde inceleyen çalışmanın son hali:

 

 

En büyük hip hop sözlüğü adlı çalışmanın poster halini 29 dolar karşılığında sahiplenmek isteyenleri ŞÖYLE alalım. Kim duvarında böylesine emek dolu, böylesine ince elenmiş sık dokunmuş bir posteri istemez ki?