ÇİN’DEN MİDE BULANDIRAN FENOMEN: KOLTUKALTI SELFIE’Sİ

ÇİN’DEN MİDE BULANDIRAN FENOMEN: KOLTUKALTI SELFIE’Sİ


Olmaz Olsun Böyle Moda


“Sürekli kendi fotoğrafını çekme hastalığı” olarak literatürümüze giren, artık analarımızın babalarımızın bile diline pelesenk olan “Selfie”, bir virüs misali hızlıca tüm dünyaya yayıldı.

 

Hatta; NASA’nın bile uzaydan dünyanın selfie’sini çekerek işin içine maydanoz olduğu çılgınlığın önüne geçilemiyor. Çağımızın vebası “Selfie” bağımlıları için psikologlar destek grubu bile kuruldu.

Sırada Selfiekolik arkadaşlarımızı üzecek bir haberimiz var; dünyadaki selfie çılgınlığının geldiği vahim noktayı gözler önüne seren Hair Selfie.

 

Garipliklerin diyarı Çin’de son günlerde türeyen bu son moda fotoğraf akımına “Hair Selfie” deniliyor. Hair’den kastımız sizin de tahmin edeceğiniz üzere saç değil, koltukaltı kılları. Evet, insanlar bildiğiniz koltukaltlarını çekerek “Koltukaltı Selfie’si akımına ayak uyduruyorlar. İlk olarak birkaç ay önce Madonna'nın bir süredir traş etmediği koltukaltını çekinmeden sergilediği fotoğrafını Instagram'ına atmasıyla midemiz kalkmıştı.

 

 

Çin’in ünlü mikroblog sitesi Weibo üyesi kızların patlattığı bu akım, mide bulandırmakta birebir…

 

 

Weibo üyesi Madonna’dan etkilenmiş üyeler koltukaltı kıllarını gösteren selfie fotoğrafların paylaşılması için bir yarışma başlattı.

 

 

Beş gün içerisinde yaklaşık 29 milyon kişiye ulaşan bu yarışmaya binlerce fotoğraflı geri dönüş oldu. Yarışmanın sonunda en gür koltukaltı olan bir düzine kız ödüllendirildi.

 

 

Yarışmanın bitmiş olmasına rağmen Çinli genç kızlar koltukaltlarını çektikleri selfielerini sosyal medyada paylaşmaya devam ediyor.