DÜNYANIN EN “BOKTAN” İŞİNİ GÖRÜN

DÜNYANIN EN “BOKTAN” İŞİNİ GÖRÜN


Gerçekten De Bok Gibi İş


Dünya üzerinde birbirinden zor işler var. Çalışma şartları insanlıktan nasibini almamış binlerce kurum var. Biz ortalamanın gayet üstünde işlerimizde bile mutlu olamıyorken, dünyanın farklı köşelerindeki insanlar binbir güçlükle ekmeğinin peşinden koşuyorlar. Biz en ufak sıkıntıda dert yanmaya başlarken onlar kimi zaman sesini bile çıkaramıyor ve gözünü para hırsı bürümüş büyük patronların cepleri dolarken kendileri iki kuruş için canını dişine takıyorlar.

 

 

Bazı insanlar ise çalışma şartları ne kadar zor/kötü olursa olsun, yaptıkları işten keyif alabiliyorlar. Mesela Avustralya'da ikamet eden Brendan Walsh'u ele alalım. Walsh, başlıkta da bahsettiğimiz gibi dünyanın gerçekten de en "boktan" işini yapıyor. Yani literal anlamda en boktan işini yapıyor. Ama yaptığı işin hastası ve her anını çok sevdiğini söylüyor.

 

 

Melbourne'daki bir dalış ekibini çalıştıran Walsh'un iş alanı sadece denizle sınırlı değil. Bizzat kendisinin dalış yaptığı yerler arasında kanalizasyon da var. Walsh, bok dolu Avustralya kanalizasyonlarına 25 yıldır dalıyor ve işinde o kadar iyi ki; dalında ülkesinin en çok aranan adamı kendisi. Görev tanımı; kanalizasyonlarda tıkanmaya sebep olan erkek/kadın hijyen ürünleri, kondomlar ve bilimum klozete atılmaması gereken şeyleri çıkarmak.

 

 

Bunun için 7.500 dolarlık özel bir dalış kostümü giyiyor ve 11 kiloluk bir başlık takıyor. Özel bir lastikten üretilen kanalizasyon dalış kostümünü 150-300 arası dalışta kullanabiliyor. Walsh'a göre bu iş; "Kahverengi altın dolu bir madene dalmak" gibi. Dalışı sırasında herhangi bir koku problemi yaşamadığını, çünkü başlığının içine bok sızmasının imkansız olduğunu söylüyor ve ekliyor; "Eğer olur da kötü bir koku duyarsanız, bir şeyler gerçekten ters gidiyordur."