DÜNYAYI SARSAN HABER: HELLO KITTY KEDİ DEĞİLMİŞ!

DÜNYAYI SARSAN HABER: HELLO KITTY KEDİ DEĞİLMİŞ!


Peki Ratatouille Hala Fare Mi?


Yuko Shimizu tarafından Sanrio şirketi için yaratılan, bu yıl 40 yaşına basan ama daima 3. sınıf öğrencisi olarak kalan, ağzı olmayan Japon kediciği Hello Kitty meğer gerçek kimliğini senelerdir gizliyormuş. Şimdi ayaktaysanız, hemen bir yere  outrun; zira duyacağınız haberle dünyanızın sarsılması, şaşkınlıktan bayılmanız, inandığınız her şeyi sorgulamanız mümkün.

 

Mariah Carey başta olmak üzere dünya çapında milyonlarca kızın/kadının kalemkutusundan saç tokasına kadar mütenevvi eşyasını süsleyen, herkesin Japon sandığı; ancak Kitty White isimli bir İngiliz olduğunu öğrenip vakti zamanında şaşkınlıktan kendimize gelemediğimiz Hello Kitty, meğer kedi değilmiş.

 

 

Hello Kitty’nin Japanese American National Museum’daki retrospektif sergisinin küratörü ve aynı zamanda University of Hawaii’den bir insanbilimci Christine R. Yano, Hello Kitty’den kedi diye bahsettiğinde Sanrio’nun hepimizi hayrete düşen revizyonu ile karşılaştı: ‘’Hello Kitty bir kedi değil. O, bir çizgi film kahramanı. O, küçük bir kız. O, bir arkadaş; ancak kesinlikle bir kedi değil.’’

 

Şimdi hepinize bu haberi sindirmek için bir dakika veriyor ve ayrıntılara devam ediyoruz.

 

Evcil hayvan olarak Charmmy Kitty adında bir kedi besleyen Hello Kitty’nin bir kız gibi bacak bacak üstüne attığını, kedi gibi dört ayağı üzerinde değil de, bizler gibi iki ayağının üzerinde yürüdüğünü bu yüzden de bir insan olduğunu iddia eden Sanrio’ya birkaç sorumuz olacak. Peki ,Hello Kitty’nin kafasından çıkan kedi bıyıkları, soyadı ve Bekir kedi kulakları?

Japonya’dan gelen ve aklımıza deli sorular eken bu haberi sindirmeye çalışırken yeniden aklımıza diğer çizgi film karakterleri geliyor. Pluto, Mickey’nin köpeği. Goofy, Mickey’nin arkadaşı. Yani Goofy aslında bir köpek değil mi? Veya füzyon mutfağına katkıda bulunduğu için Ratatouille bir fare değil mi?

 

Bu kadar kafa karışıklığı ile tek başımıza başa çıkabileceğimize inanmadığımız için hemen işten izin alıp terapistlerimizi arıyoruz, bizce siz de aynısını yapın.