FACEBOOK, SNAPCHAT’İ BİTİRMEYE YEMİN ETTİ

FACEBOOK, SNAPCHAT’İ BİTİRMEYE YEMİN ETTİ


Dün Bolt, Bugün De Slingshot


Snapchat’i satın alamayınca piyasadan silmeye ant içen Facebook, dün çıkarttığı Snapchat benzeri uygulama Bolt’un ardından bugün de Slingshot’ı güncelleyerek şah mat yapmaya çalışıyor.

 

İlk olarak geçen ay işlevleri birebir Snapchat’e benzeyen Slingshot adlı uygulamasını çıkartan Facebook, bir hayli başarısız bir geri dönüş elde etmişti.

 

 

Slingshot’ın ilk versiyonuyla Snapchat’in yanına bile yaklaşmayı başaramayan Facebook, dün Instagram sponsorluğunda Bolt isimli uygulamasını tanıtmıştı. Snapchat’e tokat niteliğindeki bu uygulama şimdilik Singapur, Güney Afrika ve Yeni Zelanda’da kullanıma açık olsa da Snapchat’in koltuğunu tehlikeye atma potansiyeline sahip bir uygulama olarak dikkat çekti. Daha dün yayına aldığı Bolt ile yetinmeyen Facebook, bugün de Slingshot’ı güncelleyerek Snapchat’e bir salvo daha attı. İki gündür Facebook’un tacizlerine maruz kalan Snapchat ofisinde hava nasıl pek bilemiyoruz ama kendilerine bu saldırı karşısında bol şans diliyoruz. Yanınızdayız Snapchat ahalisi, bunu bilin yeter.

 

 

Slingshot’ın 1.1 sürümlü güncellenen versiyonunda artık arkadaşlarınıza video, fotoğraf ve metin göndermeniz çok daha kolay.

 

 

Ayrıca; My People adlı yeni eklenen sekmeyle Slingshot kullanan herkesi tek bir yerde görmeniz sağlanıyor. Facebook bağlantısıyla arkadaş bulmanız daha da kolaylaştırılıyor. Hatta arkadaşlarınıza SMS ile haber verebiliyorsunuz. 

 

 

Slingshot’ta gönderdiğiniz her şey aynı Snapchat'te olduğu gibi belirli bir süre görüntüleniyor. Bir gönderi görüntülemek için tek şartı; arkadaşlarınıza sizin de bir şeyler göndermeniz gereken uygulama bu özelliğini de değiştirdi. Artık böyle bir şart yok ve kolaylıkla gönderimde bulunabiliyorsunuz. Tabii kullanıcılar bu özelliğe izin vermişse…

 

Uygulamada çok büyük bir değişim olmasa da, Snapchat'i alt etmek için çabalayan Facebook için önemli bir hamle olduğunu da inkar edemeyiz.