FOURSQUARE: TANRIM BENİ BAŞTAN YARAT

FOURSQUARE: TANRIM BENİ BAŞTAN YARAT


Artik Amaç Yeni Mekanlar Keşfetmek 


Dostlar alışverişte görsün konseptli Foursquare'e son dönemde uyuz olanlar FAV’lasın. Check-in’lerle şeklinizi ortaya koyduğunuz Foursquare, kullanıcılarını geçtiğimiz günlerde Swarm diye yeni bir uygulamayı indirmeye zorladı. Yer bildirim özelliğini tamamen Swarm’a taşıyan Foursquare neyin peşinde diye merak ediyorduk. Foursquare'in CEO'su Dennis Crowley, sonunda ağzındaki baklayı çıkardı.

 

Foursquare’i tamamen yeni mekan keşfetmeye adayan Crowley, check-in yapıp “Ahanda şuradayım, ahanda buradayım.” deme özelliğini yeni yetme Swarm’a bıraktı. Foursquare’de check-in yapma artık hayal olsa da, “Orhan Balta is at Hakkı Bulut'un Çay Evi.” paylaşımlarını unutmayız, unutturmayız sayın Crowley!

 

Peki nedir bu Foursquare’deki değişim rüzgarları?

 

Öncelikle uğursuz aplikasyon Foursquare’in yeni hali biraz karışık görünse de; merak etmeyin alışacaksınız. Foursquare artık arkadaşlarınızın check-in’lerinden ziyade onların mekanlar hakkında bıraktıkları önerileri gözümüze sokacak. Yeni versiyonunu ilk açtığınızda uygulama size beğendiğiniz ve ilginizi çekebilecek mekanları soruyor.

 

 

Daha sonra da seçtiğiniz türdeki yerlere benzer yerleri kullanıcılarının ilgisini çekebilecek şekilde paketleyip önünüze atmaya başlıyor.

 

 

Yıllardan beri yukarıdaki şekilde değişime uğrayan Foursquare logosuysa artık şu şekilde olacak;

 

Bundan böyle telefonunuzda Foursquare açık durumda olmasa bile uygulama artık konumunuzu sürekli olarak çekiyor olacak… Eğer cihazınızda uygulama varsa, artık Foursquare size istediği gibi izleyebilecek. Foursquare’in CEO’su Crowley bunun sebebini “Popüler olanı bulmak için analiz etmemiz gerekiyor.” diyerek cevaplıyor. Anlayacağınız, siz nerede olduğunuzu paylaşmak istemeseniz bile Foursquare nerede olduğunuzu bilmek istiyor. Ta ki siz “Konum Paylaşımı” nızı telefon ayarlarından kapatana kadar… Bu bize kullanıcı gizliliğine saygı göstermek yerine, bulunduğumuz yerlere göre bizlere gösterecekleri reklamlarla para kazanma yolunu tercih etmiş gibi göründü. Reklamverenlerin gözü aydın. Peki tüm bunlar hoşumuza gitti mi? Hayır!

 

 

Uygulamanın yeni tasarımını yapan şirketin elebaşlarından Sam Brown, iki ayrı kullanım yolu tercih eden Foursquare'in tasarımlarını bu hale getirmek için çok çalıştı.

 

 

Foursquare’e Batman, Swarm’a da Robin diye hitap eden Brown; Foursquare'in iki yoldan birini tercih etmesi gerektiğine kadar verildiğini söylerken, bu tercihin doğru olduğunu savundu. Daha kişiselleştirilmiş bir deneyim arayan kullanıcıları mutlu etmek için Foursquare’de böyle bir değişime gidildiğini, check-in ve konum paylaşmak isteyenler için de Swarm’ın yaratıldığını belirtti. Brown böylelikle; farklı ihtiyaçlarına hizmet eden ikinci bir arayüzü devreye sokarak Foursquare'den bağımsız bir uygulama olan Swarm'ın doğuşuna tanıklık etti.

 

Bizim ilgimizi çekmedi, sizin de çekmiyorsa hayatınıza kaldığı yerden devam edebilirsiniz.