ICE BUCKET CHALLENGE’A RAKİP GELDİ: RICE BUCKET CHALLENGE

ICE BUCKET CHALLENGE’A RAKİP GELDİ: RICE BUCKET CHALLENGE


Hindistan İsrafi önleme Vakfi çalişiyor


Ice Bucket Challenge’a Hindistan’dan rakip çıktı. Kafadan aşağı buzlu su dökmenin çok popüler olduğu şu günlerde bizler de sizler gibi ünlü, az ünlü, hiç ünlü, yok ünlü karakterlerin paylaştığı zilyon video paylaşımından fenalık geçirmekteyiz. ALS hastalığı için bağış toplamak ve hastalığın farkındalığını arttırmak üzere başlayan ve amacını aşarak bir internet modası haline gelen bu kampanyaya Hindistan sularından cevap geldi; Rice Bucket Challenge.

 

Rice Bucket Challenge kampanyasında orijinalinin aksine su dökmek yerine bir kova dolusu pirinç yoksulluk çeken insanlara veriliyor. Birkaç gün önce Hintli bir gazetecinin başlattığı pirinç ikram etme kampanyası, ünlü bir Bollywood oyuncusunun katılımıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştı.

 

 

Şu sıralarda Hindistan’ı ablukaya alan Rice Bucket Challenge’ın Facebook sayfası da çok kısa bir sürede yaklaşık 50000 üye sayısına erişti.

 

 

 

 

Bu kampanyanın asıl amacı ise; durumu kötü olan insanların hayatlarını daha iyi kılmalarına yardımcı olmak. Umarız bu kampanya da cıvımaz.