KADININ SOKAKTA TACİZE UĞRAMASININ TARİHİ

KADININ SOKAKTA TACİZE UĞRAMASININ TARİHİ


Gerçek Dünyaya Hoşgeldiniz


Sokakta laf atılmadan, toplu taşımada rahatsız edilmeden yolculuk etmenin kadın için lüks olduğu günümüzde taciz üzerine muazzam bir belgesel geldi.

 

Her gün öldürülen, fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalan kadınlar hakkında haberler okuyoruz, hikayeler duyuyoruz ve hatta maalesef tecrübe ediyoruz. Taciz neden ve nasıl başlar? Fiziksel olarak güçlü olanın, güçsüz olan üzerinde kurduğu baskı ne zaman yıkılır bilmiyoruz. Taciz korkunç bir şekilde hayatımızın bir parçası… Vocativ adlı internet sitesi hazırladığı Street Harassment belgeseli ile sokakta tacizi mağdurlarıyla birlikte anlatıyor.

 

“Sokakta tacizin seksle hiçbir alakası yok. Tacizin altında yatan sebep tamamen güç gösterisi… Bu güç gösterisi bir şekilde yeni bir tecavüz yöntemi.” diyen belgeselin çıkış noktası 2009 Washington Güzeli Jen Corey’nin başına gelenler. Bir gece evine metro vasıtasıyla dönerken toplu halde sözlü tacize uğrayan ve hayatının travmasını yaşayan Corey, 4 yıldır sokakta taciz üzerine çalışmalarda bulunuyor. Bu belgesel de onun girişimlerinden biri.

 

İşte bir kadının gözünden sokakta yürürken tecavüze uğrama, şiddete maruz kalma riski bir diğer adıyla taciz: