MANYAK ÇİNLİ’LERDEN ÖLMEDEN ÖLÜM DENEYİMİ YAŞAMA FIRSATI

MANYAK ÇİNLİ’LERDEN ÖLMEDEN ÖLÜM DENEYİMİ YAŞAMA FIRSATI


İyice Bokunu çikardiniz


Uzakdoğu ülkelerinin akıllara zarar haberlerle sayfalarımıza konu olmasına alıştık. Dünyanın tersine döndüğü coğrafyada haliyle aklı da fazlasıyla radikal çalışan insanlar, "Gör de inanma" diyeceğimiz uğraşlara sahipler. Milyarlık nüfusu dolayısıyla metrekareye düşen gariplik sayısı da aynı oranda artış gösteren Çin, akıllara zararlık konusunda bölge ülkeleri arasında başı çekiyor. Bugünkü haberimiz de bu durumu bir kez daha tadikliyor.

 

 

Çin'in en büyük şehri Şanghay'da başlayan The Samadhi – 4D Experience of Death başlıklı deneyimle ölmeden ölümü deneyimleyebiliyor ve kendi cenazenizi organize edebiliyorsunuz. Kendi isteğinize gören düzenlenen törende tabut içinde kiliseye getirilebiliyor ya da krematoryumda özel efektlerin de yardımıyla yakılabiliyorsunuz. Azraili bile yanıbaşınızda hazır olda bekletebiliyorsunuz.

 

 

Bu garip projeye inanılmaz bir ilgi olduğunu söylüyor The Samadhi'nin yaratıcısı Ding Rui. "Sonuçta dünyada manyaktan fazla bir şey yok. Hele dünya nüfusunun yarısını bünyesinde bulunduran Çin'de manyaktan başka hiçbir şey yok." diyerek insanların projeye ilgisini açıklıyor. Kickstarder'daki kampanyasında kısa sürede 67.000 dolar toplayan proje, bizlere insanların aslında ölmeye ne kadar meraklı olduğunu kanıtlıyor.