MCDONALD’S INSTAGRAM’A REKLAM VERDİĞİNE BİN PİŞMAN OLDU

MCDONALD’S INSTAGRAM’A REKLAM VERDİĞİNE BİN PİŞMAN OLDU


Mcdonald’s Gemisi Yok


Geçtiğimiz yıl Facebook tarafından bir milyar dolar gibi rekor bir ücretle satın alınan Instagram’ın uygulama içi reklam almaya başlayacağını sizlerle paylaşmıştık

 

 

Instagram’ın bir süre önce Amerika’da sadece dev markalarla tek tek görüşek en kodamanlarından sponsorlu test reklamları almaya başladığını da biliyorduk. 

 

 

Instagram’ın ilk tercih ettiği dev markalardan biri olan McDonald’s ise sadece Amerikalı kullanıcıların gördüğü reklamlarını vermeye devam ediyor. Reklamcı ve pazarlamacılar Instagram'ın kendi reklam platformunu açacağı günü bekleyedursun McDonald's pazarlama ekibi test sürüşleri yapmaya başladı bile… Instagram’da yayınlanacak son sponsorlu reklamları için özene bezene fotoğraf çekimi bile yapan McDonald’s, verdiği reklamlarıyla büyük hayal kırıklığına uğradı.

 

 

 

 

 

 

Test sürüşünde McDonald's'ın verdiği sponsorlu içeriklerin çoğu on binlerce beğeni almış olsa da görsellere gelen binlerce yorumun yüzde 90’ından fazlası negatif idi. 

 

 

Bazı kullanıcılar Instagram’da karşılarına çıkan reklamları Twitter’da paylaşarak durumdan memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Bunun, Facebook bünyesine dahil olduktan sonra kullanıcılarının “Karşımıza saçma sapan marka reklamları çıkartacak mı, çıkartmayacak mı?” sorularına maruz kalan Instagram’ın reklam girişmiyle sadık kullanıcıları tarafından pek hoş tepkiler almayacağı da ortaya çıktı diye düşünüyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instagram’ın ilerleyen günlerde reklam alma girişimlerini daha da genişleteceği ve uygulamaya yeni eklenecek olan “Reklam Platformu” için elli adet kod uzmanını sırf bu iş için çalıştırdığı dedikoduları şimdiye kadar para karşılığı fotoğraf paylaştırarak blogger’ları zengin eden markaların ağzı sulandırmaya başladı bile.