PHARRELL’İN LANET ŞAPKASI MÜZEYE KALDIRILIYOR

PHARRELL’İN LANET ŞAPKASI MÜZEYE KALDIRILIYOR


Oh Be! Kurtulduk Şapkadan


Pharrell Williams’ın bundan tam yedi ay önce Grammy Ödül Törenleri’nde takmasıyla fenomen olan kovboy şapkası müzeye kaldırılıyor. Artık siz de rahatsınız, biz de…

 

2013 yılında her taşın altından çıkan adam, bu durumun meyvesini Grammy Ödül Töreni’nde topladığı ödüllerle yemişti. 2014’e de şapkasıyla hızlı bir giriş yapan Pharrell, yeni stüdyo albümüyle başarısını pekiştirmişti. Törenler esnasında taktığı dev kovboy şapkasının koca ödül töreninden bile çok konuşulduğunu belirtmemize gerek diye düşünüyoruz. Vivienne Westwood tasarımı şapkasıyla ekranda belirmesiyle birlikte interneti sallayan Pharrell’e logosunda aynı şapkadan bulunan Arby’s’ten de saygı duruşu gecikmemişti.

 

 

İlerleyen günlerde 100 küsür yıllık tarihiyle modanın en eski trendi olan şapkayı ve şapka takmayı sevdirmeye adanmış bir kurum olan The Headwear Association yani; Şapkalar ve Şapkacılar Derneği, Pharrell’i ‘Yılın Şapka Takan Adamı’ seçtiğini duyurmuştu. Şapka da iyiden iyiye değerlenmişti. Bruno Mars, Justin Timberlake gibi adları şapkayla özdeşlemiş rakiplerini geçerek ‘Yılın Şapka Takan Adamı’ ödülünü kapan Pharrell, 26 Nisan gecesi 106. kuruluş yılını kutlayan derneğin düzenlediği gecede ödülünü alırken şapkasını açık arttırmaya çıkartmıştı.

 

 

 

 

 

Halk arasında feat. Pharrell olarak bilinen Pharrell, "Mountain" adını verdiği şapkadan gelecek tüm geliri kurucusu olduğu ‘I Am Other’ adlı kültürel multimedya hareketine bağışlanacağını duyurmuştu. e-Bay’de satılığa çıkan şapkayı tabii ki de Arby’s satın almayı başarmıştı.

 

 

 

 

 

Arby’s tarafından 44.100 dolara satın alınan meşhur şapka artık bir sanat eserine dönüşüyor. Şapkaya geçici bir ev bulduğunu açıklayan Arby’s, son zamanların en büyük popüler kültür ikonlarından biri olmayı başaran şapkayı Amerika’nın haberciliğe ve gazeteciliğe adanmış müzelerinden biri olan Newseum'da sergileyecek. Şapka 26 Ekim tarihine kadar müzede meraklılarıyla buluşacak.