POPCYCLE, SHAZAM’İ DÖVMEYE GELİYOR

POPCYCLE, SHAZAM’İ DÖVMEYE GELİYOR


Shazam’in Tahti Sallaniyor


Müzik keşfetme işinde ortalık karşıyor. Shazam’in tekelindeki akıllı telefondan çalan şarkının ne olduğunu bulan uygulamalar silsilesine Popcycle adlı yeni bir uygulama daha eklendi.

 

Made by Many isimli ürün geliştirme ajansının New York şubesinde yaz döneminde staj zorunluluğunu yerine getiren iki genç kız, Shazam’a rakip bir uygulama tasarladı. Ajansın geleceğe umutla bakmasını sağlayan Dana Sulit ile Dory Glauberman isimli stajyerler, boylarından büyük bir işe imza attılar.

 

12 hafta süren stajlarını böylesine güzel bir projeyle taçlandıran ikili ise çok gururlu. Popcycle, dinlediğiniz müziği ruhunuza ve modunuza uygun şekilde değiştiriyor. İlk olarak kafanızın içinde çalan parçayı seçerek başlayın. Sonrasında çalacak şarkıyı ise dinlemekte olduğunuz şarkının en sevdiğiniz özelliğinden seçmenizi sağlıyor. Dinlediğiniz sanatçının albüm adı, türü ve tarihi gibi özellikleri veren uygulama, müziği ise Spotify ve Rdio'nun altyapılarından kullanıyor.

 

 

Çok yakında iTunes ve Android Store’larda boy gösterecek Popcycle’ın beta versiyonunu deneyimlemek isteyenler ŞURADAN başvuruda bulunabilirler. Başvuruda bulunanlar uygulama indirilebilir olduğunda mail ile haberdar da edilecekler. Keşfetmeye hazırsanız sizi ŞÖYLE alabiliriz.