SİCİLYA MAFYASI FACEBOOK’TA AŞIK ATIYOR

SİCİLYA MAFYASI FACEBOOK’TA AŞIK ATIYOR


Facebook Bizden Sorulur


Floransa bifteği, Napoli pizzası, Roma Aşk Çeşmesi, Verona Romeo ve Juliet’in ana vatanı olmasıyla ve Bolonya da bolonez sosu ile meşhur demeye gerek yok. Peki İtalya’nın çizmesinin tabanındaki Sicilya neyi ile ünlü? Pek tabii mafyasıyla.

 

Sinema tarihinin en kült filmlerinden The Godfather’a ilham kaynağı olmuş, 1800’lü yılların ortalarından günümüze kadar uzanan ve kendilerine ‘Cosa Nostra’ diye seslenen İtalyan mafyasında, sosyal medya çağına geçilmesiyle birlikte mertlik bozuldu.

 

 

Eskiden gösterişsiz evlerde yaşayan, gizlilik yemini ile nispeten mütevazi hayatlar süren ve iletişimlerini ‘pizzini’ adı verilen notlarla halleden atalarının aksine günümüzün Sicilya mafyası, son yediği ıstakozun resmini, en turkuaz denizlerdeki yat keyfini ve katıldığı VIP partilerdeki nispet yapan hallerini Facebook’ta paylaşıyor. Liseli kızlar gibi başka isimlerle ‘fake’ Facebook açan mafya liderleri arasında Palermolu Domenico Palazotto da var.

 

 

 

Görüntü kirliliğinden şikayetçi olan herkesin aksine İtalyan polisini ziyadesiyle mutlu eden bu sosyal medya trendi, mafya liderlerini yakalama meselesini çantada keklik bir hale getirirken, insanda İtalyanlar’ın IQ’larını sorgulama isteği uyandırıyor.