TDK’DAN DELİ SAÇMASI YENİ KELİMELER

TDK’DAN DELİ SAÇMASI YENİ KELİMELER


Sadece Zarar Olan Kurum


Çalışanlarının ne çeşit bir radyasyon altında tutulduğunu kimsenin bilmediği enteresan kurumlardan olan Türk Dil Kurumu, nedenini bilmediğimiz bir sebepten dolayı 12 yıldır üstünde çalıştığı İlaç ve Eczacılık Terimleri Sözlüğü'nü sonunda tamamlayıp piyasaya saldı.

 

"Tövbe estağfurullah" dedirten değişikliklerin ardından beş cümle ile sizi değişikliklerden önce ve sonra kullanacağınız cümlelerle baş başa bırakıyoruz.

 

PREZERVATİF / KAPUT

 

Önce: Merhaba. Ben bir Talcid, mmm iki tane Majezik, bir diş fırçası evet evet sert olsun. Kolonya, evet mandalinalı olsun. Birdebirkutuprezervatifalabilirmiyim?

 

Sonra: Merhaba. Ben bir Talcid, mmm iki tane Majezik, bir diş fırçası evet evet sert olsun. Kolonya, evet mandalinalı olsun. Birdebirkutukaputalabilirmiyim?

 

 

GRİP / PAÇAVRA HASTALIĞI

 

Önce: Grip ilaç alırsan bir haftada, almazsan yedi günde geçer.

 

Sonra: Paçavra hastalığı ilaç alırsan bir haftada, almazsan yedi günde geçer.

 

 

NÜKS / DEPREŞME

 

Önce: Altı tane bol limonlu cin tonik içip uyuyunca reflüm nüksetti, sabaha kadar yastıkla boğuştum.

 

Sonra: Altı tane bol limonlu cin tonik içip uyuyunca reflüm depreşti, sabaha kadar yastıkla boğuştum.

 

 

BİSEKSUEL / ERDİŞİ

 

Önce: Yok ya sanmıyorum bence gay değil de biseksüeldir.

 

Sonra: Yok ya sanmıyorum bence gay değil de erdişidir.

 

 

KÜRTAJ / KAZIMA

 

Önce: Cumhurbaşkanı adaylarının çoğunluğunun kürtaj hakkındaki görüşleri sanki 1530 yılında yaşıyoruz hissiyatı uyandırıyor.

 

Sonra: Cumhurbaşkanı adaylarının çoğunluğunun kazıma hakkındaki görüşleri sanki 1530 yılında yaşıyoruz hissiyatı uyandırıyor.

 

Eczacılık Terimleri Sözlüğü'nden sonra Porno Terimleri Sözlüğü'nü de merakla bekliyoruz. 12 yılsa 12 yıl da bekleriz, acelemiz yok.