TRACEY EMIN SYDNEY’İ SANATA BOYADI

TRACEY EMIN SYDNEY’İ SANATA BOYADI


Sanat Galerisi Gibi Sokaklar


Annesi İngiliz, babası Kıbrıslı bir Türk olan ve Londra’da yaşayan Tracey Emin, İngiltere’nin en önemli çağdaş sanat ustaları arasında. Kışkırtıcı ve direkt tarzıyla, işlerine kendi yaşanmışlıklarını dahil eden sanatçı, sanatını yağlı boya, çizim, nakış, enstalasyon, film, heykel ve neon aracılığıyla icra ediyor. Umutlarını, utancını, başarı ve başarısızlarını bazen alaycı, bazen trajik bir şekilde ifade eden, ‘Kraliyet Akademisyeni’ unvanına sahip sanatçıyı, David Bowie; ‘William Blake’in Mike Leigh tarafından kaleme alınmış kadın versiyonu’ olarak tanımlıyor. 

 

Tracey Emin, yanına Japonya’nın medarı iftiharı Junya Ishigami ve Avustralyalı ünlü sanatçı Hany Armanious’ı da alarak Sydney’in City Centre Public Art Plan kapsamındaki ilk enstalasyonlarını yapmaya hazırlanıyor.

 

 

Junya Ishigami’nin özgürlük, konfor ve açıklığı simgelediğini söylediği ‘Cloud Arch’ eseri, George Street’in yeni yaya yoluna dünüştürülmüş kısmına yerleştirilecek.

 

 

Henry Armanious’un gotik bir katedralin ya da antik bir Yunan tapınağının modern sanata bulandığı 13.7 metre yüksekliğindeki eseri ‘Pavilion’, Belmore Park’ı süsleyecek.

 

 

Tracy Emin’in 60 bronz kuş heykelinden oluşacak ‘The Distance of Your Heart’ isimli işi ise Bridge Street, Grosvenor Street ve the Kent Street alt geçitlerinde konumlanacak.

 

2017’ye kadar tamamlanacak projenin ülkemizdeki zatı şahanelere de ilham kaynağı olmasını umuyoruz.