TÜRK SİNEMASININ EFSANE KADINLARI BU BELGESELDE

TÜRK SİNEMASININ EFSANE KADINLARI BU BELGESELDE


Sinemanin Mihenk Taşlari Bir Arada


Türk sinemasının 100. yılında beyazperdenin efsanevi kadın oyuncuları, ‘Sinemanın 100. yılına Kadınca Bir Yolculuk, Efsanenin Adı Kadın’ belgeselinde buluşacak.

 

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) öncülüğünde, Film-San Vakfı ve Kadınca Dergisi işbirliğiyle çekilecek belgeselde, Belgin Doruk, Türka Şoray, Muhterem Nur, Sezer Sezin, Gülistan Güzey, Cahide Sonku, Çolpan İlhan, Selma Güneri, Nilüfer Aydan, Sema Özcan, Pervin Par, Sevda Ferdağ, Nebahat Çehre, Selda Alkor, Semra Özdamar, Hale Soygazi, Şerif Sezer, Meral Orhonsoy, Perihan Savaş, Melike Demirağ, Banu Alkan, Müjde Ar, Ayfer Feray, Diclehan Baban, Suzan Avcı, Neriman Köksal, Feri Cansel, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın gibi döneme damgasını vuran sinemanın mihenk taşları başrolü paylaşacak.

 

 

İlk çekilen Türk filmi olan Halide Edip Adıvar’ın "Sultanahmet Mitingi" ile başlayacak belgeselde, yeni nesil oyunculardan Nurgül Yeşilçay, Özgü Namal, Gülse Birsel, Beren Saat, Ezgi Mola, Belçim Bilgin gibi isimler, sinemanın klasikleriyle röportaj yapacak.

 

 

Eski filmlerin afişlerine, filmlerden önemli sahnelere yer verilecek 100 dakikalık belgesel, izleyenleri Türk sinemasının tarihinde nostaljik bir yolculuğa çıkarırken, kadının geçmişten günümüze değişen imajını da ele alacak.

 

Önümüzdeki aylarda çekimine başlanacak belgesel, bir gala gecesiyle tanıtıldıktan sonra oyuncular için bir de ödül töreni düzenlenecek. Türkiye’de bir ilk niteliğindeki belgesel gösterime girdikten sonra efsaneleşen kadın karakterlerle ilgili araştırmalar bir kitaba dönüştürülecek.