YENİ ŞAFAK’TAN ASRIN ÖNERİSİ: “ODTÜ, BOĞAZİÇİ VE BİLKENT YIKILSIN”

YENİ ŞAFAK’TAN ASRIN ÖNERİSİ: “ODTÜ, BOĞAZİÇİ VE BİLKENT YIKILSIN”


Oldu, Gözlerim Doldu


Beyin bedava diyorlar ya hani; yanlış. Beyin vallahi bedava değil. İnsanların zekasına hakaret etmek istemiyoruz ama bazen öyle kaşınıyorlar ki. Mesele Yeni Şafak gazetesinde yazarlık yapan Yusuf Kaplan. Sen ne içtin Yusuf'cuğum? Klima mı çarptı seni? Kafanı sertçe bir yere mi vurdun? Beyin hücrelerin kapıyı çarpıp çıktı mı? 

 

 

Yıllardır ülkemizin gururu olan ve tüm dünya tarafından saygı gören ODTÜ, Boğaziçi ve Bilkent gibi üniversitelerimize feci parlak zekasıyla bulaşmaya kalkışan yazara diyeceğimiz şudur; "Git bir yüzüne soğuk su çarp Yusuf'cuğum."

 

Konudan haberdar olmayanlara söyleyelim. Bizim Yusuf, tuvalet kağıdı gazeteciliğinin önemli temsilcisi Yeni Şafak'ta müthiş bir öneri sunmuş başbakanımıza. Şöyle demiş Yusuf'cuğumuz; “Başka kültürlerin gönüllü acenteliğini yapan Boğaziçi, Bilkent ve ODTÜ 'yıkılmalı' bunların yerine tıpkı ABD'de olduğu gibi Ivy League üniversitelerine benzer, Amerikan kültürünün ve dünyasının izini süren, bir Amerikan ruhu geliştirmeye çalışan, bizim Nizamülk medreselerine benzer, bizim öncü kuşaklarımızı, bizim medeniyet iddialarımız doğrultusunda yetiştiren çaplı pilot üniversiteler kurulmalı.”

 

Feci zekalı yazarın bunun gibi daha 20 önerisinin bulunduğu "Erdoğan'a 20 Öneri" adlı yazıyı bugün Yeni Şafak gazetesinde okuyabilir, sonra o gazeteyi tuvalete atıp üstüne de sigonu çekebilirsiniz. Ya da muhabbet kuşunuzun pislemesi için kafesin altına serebilirsiniz.

 

Ne yapsak? Biz de böyle önerilerden oluşan "Yusuf Kaplan'a 20 Öneri" başlıklı bir yazı mı yazsak acaba?

 

Yazının tamamı için ŞURAYA bakabilirsiniz.